Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

HSBC: Λουκέτο σε 82 υποκαταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash
Η τράπεζα HSBC / Πηγή: Unsplash

Η Βρετανική τράπεζα HSBC προχώρησε στο κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντός του τρέχοντος έτους.

Φαίνεται πως η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε στην εν λόγω ανακοίνωση, εξαιτίας της μείωσης στην κίνηση του δικτύου λιανικής τραπεζικής και της παράλληλης αύξησης των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών.

Μετά το κλείσιμο, η HSBC θα αριθμεί 511 σημεία εξυπηρέτησης, τα οποία θα αναδιαρθρωθούν στον τρόπο λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε επίσης, ότι κάποια υποκαταστήματα θα σταματήσουν να παρέχουν πλέον υπηρεσίες ταμείου.

Ο εκπρόσωπος της HSBC σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι της τράπεζας που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή θα ανακατανεμηθούν σε κοντινά καταστήματα, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η HSBC έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων της, ενώ τα υποκαταστήματα που παραμένουν σε λειτουργία και θα παρέχουν όλα τις υπηρεσίες, θα είναι αυτά που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η HSBC δήλωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει διάφορες μορφές υποκαταστήματος και αποφάσισε να παράσχει λιγότερα υποκαταστήματα πλήρους εξυπηρέτησης επικεντρωμένα σε μεγάλες πόλεις, με άλλα να παρέχουν μετρητά ή τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης.

Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι αργότερα μέσα στο έτος θα κάνουν την εμφάνισή τους pop-up κινητά καταστήματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ