Νέα
  • ΓΔ: 815.1 -0.24%
  • Τζίρος: 78,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Dialectica: Η ελληνική εταιρεία που έχει συμμετοχή σε deals 180 δισ.

Dialectica
Πηγή: Dialectica

Ενεργό συμμετοχή σε deals ύψους 180 δισ. ευρώ που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο έχει η Dialectica, μια εταιρεία με ιστορία μόλις 6 ετών! Πίσω από την Dialectica βρίσκουμε έναν Έλληνα, τον Γιώργο Τσαρούχα, ο οποίος μαζί με τον Fred Corkett αποφάσισαν το 2015 να δημιουργήσουν μια εταιρεία στο knowledge brokering, έναν τομέα που είναι περισσότερο γνωστός στα funds και τους παγκόσμιους συμβουλευτικούς κολοσσούς.

Βοηθάει ουσιαστικά εταιρείες συμβούλων και θεσμικούς επενδυτές να μάθουν περισσότερα στοιχεία γύρω από δυνητικούς στόχους εξαγορών, ενώ γενικότερα εξειδικεύεται στη συγκέντρωση δεδομένων τα οποία αφορούν εταιρείες και κλάδους. Όπως αναφέρει στην imerisia.gr ο Γιώργος Τσαρούχας, «έχοντας ως όραμά μας να απλοποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την πρόσβαση σε γνώση και πληροφορίες παγκοσμίως, η Dialectica συνδέει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις με εξειδικευμένα στελέχη (experts) των αγορών που τους ενδιαφέρουν, με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να αξιολογήσουν επενδυτικές συμφωνίες εκατομμυρίων».

Το team της Dialectica στην Αθήνα
Το team της Dialectica στην Αθήνα / Πηγή: Dialectica

Ετοιμάζεται να ανοίξει γραφεία σε Νέα Υόρκη και Ασία

Η Dialectica διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Μόντρεαλ, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανοίξει νέο γραφείο στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει στη συνέχεια 5ο γραφείο στην Ασία, καλύπτοντας  έτσι τις βασικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται το λεγόμενο έξυπνο χρήμα. Απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους. Μάλιστα, το 2020 προσέλαβε πάνω από 150 άτομα, μια αύξηση του προσωπικού της κατά περίπου 80% από το 2019.

Δικαιολογημένο το ράλι στις αγορές

Για το πολυετές ανοδικό ράλι στις αγορές, ο συνιδρυτής της Dialectica θεωρεί ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο και εκτιμά ότι όλα τα δεδομένα συγκλίνουν στη συνέχισή του. Σημείωσε βέβαια ότι αυτό δεν αφορά όλες τις εταιρείες, παρά μόνο αυτές που έχουν τεχνολογική υπεροχή και δραστηριοποιούνται σε τομείς της νέας εποχής.

O συνιδρυτής της Dialectica, Γ. Τσαρούχας
O συνιδρυτής της Dialectica, Γ. Τσαρούχας / Πηγή: Dialectica

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι με τον σταδιακό εμβολιασμό όλων και περισσότερων ανθρώπων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, το σχετικά καλό κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα και τα πολλά χρήματα που υπάρχουν στις τσέπες των επενδυτών, θα συνεχιστούν οι μεγάλες επενδύσεις και η περαιτέρω άνοδος των διεθνών δεικτών

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές πηγές που να υπόσχονται μεγαλύτερες αποδόσεις τις οποίες αναζητούν τα μεγάλα funds και οι ισχυροί θεσμικοί επενδυτές όπως είναι πχ ασφαλιστικά ταμεία, sovereign funds κ.ά.

Λιγοστά τα μεγάλα deals στην Ελλάδα

Ωστόσο, όλες οι παραπάνω αναφορές αφορούν τις ισχυρές δυτικές οικονομίες αλλά και τις χώρες που διαθέτουν ισχυρά δημογραφικά χαρακτηριστικά (δηλαδή μεγάλες πληθυσμιακές αγορές) και προοπτικές ανάπτυξης, και λιγότερο την Ελλάδα.

Στην ελληνική αγορά η δραστηριοποίηση της Dialectica είναι σχεδόν... ανύπαρκτη, καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Τσαρούχας, η συντριπτική πλειονότητα των deals που γίνονται είναι χαμηλού μεγέθους, με εξαίρεση λιγοστών μεγάλων συμφωνιών που υλοποιούν 3-4 μεγάλα funds, όπως είναι π.χ. η CVC Capital, η HIG Capital και η BC Partners.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ