Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μ. Τραυλού-EEE: Οι Ελληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 22% των πλοίων μεταφοράς LNG

Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)

«Η ναυτιλία λειτούργησε και λειτουργεί ως φάρος σταθερότητας στο ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Eνωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, με αφορμή τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων», που επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στη χώρα μας, στην έδρα της μεγαλύτερης ναυτιλίας του κόσμου, διεθνείς εκθέτες και επισκέπτες, για να συμμετέχουν σε αυτόν τον παγκόσμιο ναυτιλιακό θεσμό κύρους» τονίζει η κ. Τραυλού επισημαίνοντας ότι «η ελληνόκτητη ναυτιλία διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο στον κλάδο, αντιπροσωπεύοντας σήμερα το 21% του παγκόσμιου στόλου και το 59% του ευρωπαϊκού».

Προσθέτει, εξάλλου, ότι η ελληνική και συνακόλουθα η ευρωπαϊκή ναυτιλία παρέχει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει την εφοδιαστική επάρκεια και ανεξαρτησία της.

Σημειώνεται ότι ο ελληνόκτητος στόλος ελέγχει το 32% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων, το 25% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και το 22% του στόλου πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η πρόεδρος της ΕΕΕ υπογραμμίζει εξάλλου ότι η διεθνής ναυτιλιακή διοργάνωση των «Ποσειδωνίων 2022», θα αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον για να προβληθεί ο νευραλγικός, πολυ-επίπεδος και αναντικατάστατος ρόλος του ναυτιλιακού κλάδου στην παγκόσμια οικονομία.

«Με έντονο το διεθνές ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα "Ποσειδώνια 2022" θα αποτελέσουν, επίσης, εξαιρετικό βήμα προβολής του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παγκόσμιας ναυτιλίας, αλλά και της περιβαλλοντικής απόδοσης του ελληνόκτητου στόλου», σημειώνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ