Νέα
  • ΓΔ: 915.44 +0.39%
  • Τζίρος: 23,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνηση - ματ από ΗΑΕ: Στον έλεγχο της Etisalat Group το 10% του ομίλου της Vodafone

Vodafone
Πηγή: Eurokinissi

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΑΕ Etisalat Group ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 9,8% της Vodafone Group Plc για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο πάροχος τηλεπικοινωνιών της Μέσης Ανατολής επιδιώκει να επεκταθεί παγκοσμίως.

Ο όμιλος Etisalat προσέφερε περίπου 130 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό είναι ένα premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Vodafone στις 117,82 πένες την Παρασκευή. Η αγορά καθιστά της Etisalat μεγαλύτερο μέτοχο της Vodafone, μπροστά από την BlackRock Inc., την Vanguard Group Inc. και την HSBC Holdings Plc, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση σχεδιάζει να παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής και δεν θα κάνει προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Vodafone, δήλωσε στο χρηματιστήριο.

Ο όμιλος Etisalat «πραγματοποίησε την επένδυση στη Vodafone για να αποκτήσει σημαντική έκθεση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες» και στοχεύει στην ανάπτυξη ευκαιριών για εμπορικές συνεργασίες, ανέφερε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ