Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

McDonald’s: Σε ποιον θα καταλήξουν τα 850 καταστήματα στη Ρωσία - Αλλο brand, ίδιοι μισθοί

McDonald's
McDonald's / Πηγή: ΑΡ Images

Σε συμφωνία με εγχώριο «παίκτη» της αγοράς κατέληξε η McDonald’s, για την διαχείριση των 850 καταστημάτων και του προσωπικού της στη Ρωσία.

Η αμερικανική εταιρεία που συνεχίζει να πληρώνει τους υπαλλήλους της, θέλει να διασφαλίσει ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα διατηρήσει και τους 62.000 εργαζομένους, με διαφορετικό όμως brand. Ο νέος ιδιοκτήτης πιθανότατα θα είναι ο Alexander Govor, ο οποίος ήδη διαχειρίζεται 25 εστιατόρια της αλυσίδας fast food στην Σιβηρία και συνεργάζεται με την McDonald’s από το 2015.

Βάσει της συμφωνίας, οι 62.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στα εστιατόρια της McDonald’s στην Ρωσία θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια με το ίδιος ύψος αποδοχών. Επίσης, προβλέπεται ότι ο Govor θα καταβάλει τους μισθούς των επιχειρηματικών στελεχών στη Ρωσία μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από BBC, η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα μίας «μακράς και δύσκολης» διαπραγματευτικής διαδικασίας, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Denis Manturov, ο οποίος επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Στους όρους προβλέπεται παράλληλα ότι η McDonald’s θα διατηρήσει το εμπορικό της σήμα στη χώρα. Ωστόσο, θα αλλάξει το μενού, το λογότυπο και άλλου είδους σύμβολα που συνδέονται με την αμερικανική αλυσίδα.

Το κόστος της μεταβίβασης δεν έχει κοινοποιηθεί, αλλά η McDonald’s προειδοποίησε ότι θα υποστεί πλήγμα τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

«Εξοδος» από τη Ρωσία

Ο αμερικανικός κολοσσός ταχυφαγείων McDonald's, που είχε κλείσει τα σημεία πώλησης του στη Ρωσία από τις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη χώρα και ότι πουλά όλες τις δραστηριότητές του ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το επακόλουθο απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον οδήγησαν τη McDonald's στο συμπέρασμα ότι η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη ούτε συμβαδίζει με τις αξίες μας», σημείωσε ο αμερικανικός κολοσσός.

Η Ρωσία, όπου η McDonald's διαχειρίζεται άμεσα πάνω από το 80% των ομώνυμων εστιατορίων, αντιπροσωπεύει το 9% του συνολικού κύκλου εργασιών και το 3% των λειτουργικών της κερδών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ