Νέα
 • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
 • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Premier Capital: Τα McDonald’s στην Ελλάδα ξεπέρασαν κατά 27% τον προ πανδημίας τζίρο

Κατά 27% ξεπέρασε πέρυσι τα επίπεδα τζίρου που είχε τη χρονιά προ πανδημίας η Premier Capital Hellas, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα McDonald’s στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην περυσινή χρονιά οι πωλήσεις της εν Ελλάδι θυγατρικής της Premier Capital (51,88 εκατ. ευρώ) εμφάνισαν τη μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά με όλες τις θυγατρικές στις οποίες «τρέχει» καταστήματα McDonald’s.

Η αύξηση του τζίρου ανήλθε σε 38,32%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (+30%) και τις χώρες της Βαλτικής, με τη Μάλτα να ακολουθεί σε απόσταση με ανάπτυξη 19%.

Αξιοσημείωτο είναι δε, το γεγονός ότι επανήλθε στην κερδοφορία και μάλιστα, με τη διόλου ευκαταφρόνητη επίδοση των €3,12 εκατ., όταν το 2020 είχε ζημιές €320 χιλ. και το 2019 τα κέρδη δεν ξεπερνούσαν το €1,5 εκατ.

Οι τζίροι του 2022 ανά χώρα (σε € χιλ.)

 • Ρουμανία: 231.481
 • Ελλάδα: 51.882
 • Λιθουανία: 40.482
 • Λετονία: 28.669
 • Εσθονία: 26.475
 • Μάλτα: 26.417
 • ΣΥΝΟΛΟ: 405.408

Ανακαινίστηκε το εμβληματικό κατάστημα του Συντάγματος

Θυμίζουμε ότι, τον περασμένο Μάρτιο, η Premier Capital Hellas άνοιξε και πάλι το εμβληματικό εστιατόριο, McDonald’s, στην πλατεία Συντάγματος, μετά την ανακαίνισή του (ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση), υλοποιώντας επένδυση €450.000.

Το εστιατόριο λειτουργεί με την υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service) και 13 μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (kiosks). Τα kiosks είναι καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές (οθόνες), τα οποία χειρίζεται προσωπικά ο πελάτης και έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το μενού του με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στην παραγγελία του. Το εστιατόριο απασχολεί 80 άτομα προσωπικό, λειτουργεί 24 ώρες και προσφέρει την υπηρεσία McDelivery.

Επενδύσεις άνω των €29 εκατ.

Από το 2011, που η Premier Capital ανέλαβε ως Developmental Licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, έχει επενδύσει περισσότερα από €29 εκατ. για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων, καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυο.

Μόνο την τελευταία διετία της πανδημίας, η Premier Capital Hellas άνοιξε τρία νέα εστιατόρια στην Αθήνα (Κηφισός, Ίλιον, Μεταμόρφωση) και ανακαίνισε το εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με το πιο σύγχρονο μοντέλο υπηρεσιών, Experience of the Future, επενδύοντας συνολικά €5,5 εκατ.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ