Νέα
  • ΓΔ: 1459.77 +0.51%
  • Τζίρος: 63,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Green Cola: Επενδύει 1,3 εκατ. σε νέα μονάδα στην Ορεστιάδα – Τα σχέδια για τις διεθνείς στρατηγικές αγορές της

Στον Αναπτυξιακό Νόμο υπάχθηκε, πριν από μερικές ημέρες, επενδυτικό σχέδιο ύψους €1,273 εκατ. της Green Cola Operations, εταιρείας συμφερόντων της διοικητικής ομάδας της Green Cola.

Η επένδυση, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022, αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής συμπυκνωμάτων για αεριούχα ή μη αεριούχα αναψυκτικά στον Δήμο Ορεστιάδας, στον Έβρο, συμπυκνώματα τα οποία θα εμπορεύεται η εταιρεία και στις ξένες αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της καθαρής επιχορήγησης ορίζεται σε €401,48 χιλ.

Αλλαγή καταστατικού - συγχώνευση

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, προστέθηκε στο άρθρο 4 του καταστατικού της Green Cola Operations, η δυνατότητα, "παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης, εμφιάλωσης, συσκευασίας και εμπορίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αεριούχων ή μη αναψυκτικών, χυμών και μη αλκοολούχων ποτών", ενώ μέχρι τότε, στον σκοπό της περιλαμβανόταν μόνο η βιομηχανική επεξεργασία πρώτων και βοηθητικών υλών για την παραγωγή των ανωτέρω ποτών.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των εταιρειών, Green Cola Hellas και Green Cola Company, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη

Στρατηγικές αγορές

Η Διοίκηση της Green Cola, η οποία έκλεισε την περυσινή χρονιά με διψήφια ανάπτυξη και συνεχίζει και στο πεντάμηνο του 2022 να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, εστιάζει στην περαιτέρω επέκταση των προϊόντων της στο εξωτερικό και δη, σε στρατηγικές αγορές για αυτήν, όπως π.χ.: της Αγγλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής.

Πρόσφατα, η εταιρεία ενίσχυσε την παρουσία της στη βρετανική αγορά, συνάπτοντας συνεργασία με την αλυσίδα Sainsbury! μεγαλύτερο retailer της Αγγλίας μετά την Tesco, καθώς, μέχρι πρότινος, τα s, τον δεύτερο προϊόντα της βρίσκονταν μόνο σε τοπικές αλυσίδες.

Περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, έχει ήδη, παρουσία σε 17 Πολιτείες, έχοντας συνάψει συνεργασία με τρεις μεγάλες αλυσίδες λιανικής (Wholefoods Northeast, Market Basket, HEB) καθώς επίσης και με σημαντικούς άλλους retailers (Stop and Shop, United Supermarkets, Meijer, Hannaford Supermarket, New Seasons, HyVee).

Τα προϊόντα της διατίθεται επίσης, σε εθνικό επίπεδο μέσω της Amazon και της ιστοσελίδας της Walmart. Σημειώνεται ότι η Green Cola συμμετείχε με booth στην Natural Products Expo West, τη μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων του κλάδου για την Αμερική, που διεξήχθη 8-12 Μαρτίου στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Γιώργο Βενιέρη, "η υποδοχή των Αμερικανών καταναλωτών στα προϊόντα της Creen Cola είναι πολύ θετική και βρισκόμαστε σε επαφές και με άλλους retailers, προκειμένου να επεκτείνουμε ην παρουσία μας στη χώρα από το ερχόμενο φθινόπωρο".

Μέση Ανατολή

Τέλος, στην αγορά της Μέσης Ανατολής, η Green Cola εξετάζει να επεκταθεί παραγωγικά και σε άλλη χώρα, πέραν της Αιγύπτου, που θα εξυπηρετήσει συγκεκριμένες αγορές, στις οποίες η εταιρεία έχει δυναμική παρουσία.

 

Portfolio

Σε προϊοντικό επίπεδο, το τελευταίο λανσάρισμα της εταιρείας πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2021 και αφορούσε στο νέο αναψυκτικό της Green, το οποίο είναι χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικό από το φυτό στέβια και χωρίς καφεΐνη. Την περίοδο αυτή εξετάζει νέες γεύσεις για τη σειρά των Green Mocktails.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ