Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρ. Λαμπίρης-ΔΑΑ: 60% πάνω οι πτήσεις από ΗΠΑ και 13% από Βρετανία σε σχέση με το 2019

Ριχάρδος Λαμπίρης, πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Βασικές τουριστικές αγορές, όπως των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, «στηρίζουν» το αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ριχάρδος Λαμπίρης στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022 που συνδιοργανώθηκε από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής.

Συγκεκριμένα, από τις ΗΠΑ, η άνοδος των πτήσεων ανέρχεται στο 60% και του Ηνωμένου Βασιλείου στο 13%, σε σχέση με το 2019. Επίσης, καλές επιδόσεις σημειώνονται από χώρες, όπως η Αυστρία (+13%) και η Γαλλία (+9%).

Συνολικά, τη φετινή θερινή περίοδο, το αεροδρόμιο της Αθήνας θα έχει 8 νέους προορισμούς (Μπιλμπάο, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Φλωρεντία, Αϊντχόβεν, Λειψία, Νις και Τορίνο) και 6 νέες αεροπορικές εταιρείες (Jet2, Condor, Flyr, Air Albania, Euroflyer και TUS Airways) σε 44 νέα δρομολόγια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε στους περιβαλλοντικούς στόχους του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι «και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει βάλει πλώρη για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου: Να γίνει zero carbon, από carbon neutral που είναι σήμερα.

Ως εκ τούτου, έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα “Route 2025”, με το οποίο δεσμευόμαστε για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2025».

Για το σκοπό αυτό, υλοποιείται ένας οδικός χάρτης δράσεων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΑΑ.

Τέλος, ο κ. Λαμπίρης παρέθεσε τις απόψεις του για την επίδραση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στις αερομεταφορές, τονίζοντας ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται, χάρη στην τεχνολογία του blockchain και του metaverse».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ