Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Οπισθεν... ολοταχώς για τη μείωση προσωπικού της Tesla

Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images
Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Η κατρακύλα της μετοχής της Tesla μετά τις δηλώσεις του Δ. Σύμβουλου της Ελον Μασκ για περικοπές προσωπικού εξαιτίας ενός «κακού προαισθήματος» που έχει για την οικονομία των ΗΠΑ, όδησε τον δημοφιλή επιχειρηματία να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Ο Μασκ δηλώνει τώρα ότι ο συνολικός αριθμός προσωπικού της Tesla Inc. θα αυξηθεί, μια μέρα αφότου είπε στους υπαλλήλους ότι σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό κατά 10%.

Ο αριθμός των μισθωτών θα είναι «αρκετά σταθερός» ακόμη και όταν ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων αυξάνεται, υποστήριξε ο δισεκατομμυριούχος με νέο tweet το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Μασκ είχε πει προηγουμένως στο προσωπικό ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα ισχύουν για όσους κατασκευάζουν αυτοκίνητα ή πακέτα μπαταριών, σύμφωνα με άτομα που έλαβαν εσωτερικό υπόμνημα την Παρασκευή.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν περισσότερο από 9% την Παρασκευή μετά την είδηση για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Το Reuters είχε αναφέρει προηγουμένως ότι ο Μασκ είπε σε ορισμένα στελέχη της εταιρείας ότι περιόριζε γενικά τον αριθμό των εργαζομένων της Tesla επειδή είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

Περίπου το 39% των περίπου 100.000 εργαζομένων στην Tesla ήταν «υπάλληλοι γραμμής παραγωγής», σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ