Νέα
  • ΓΔ: 833.32 +0.75%
  • Τζίρος: 23,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εστίαση: Οχι από τους επαγγελματίες στο άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Κλειστή η εστίαση λόγω κορονοϊού / Πηγή: Eurokinissi
Κλειστή η εστίαση λόγω κορονοϊού / Πηγή: Eurokinissi

Δικό τους σχέδιο για την επαναλειτουργία της εστίασης με κανόνες και όρους που θα είναι και υπέρ της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και της υγειονομικής ασφάλειας, αναμένεται να καταθέσουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, η εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει με τους όρους που ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο, δηλαδή να ανοίξουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους τα καταστήματα του κλάδου.

«Είχαμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία είπαμε ότι δεν υπάρχει βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις εάν λειτουργήσουν στους εξωτερικούς χώρους οι επιχειρήσεις του κλάδου επειδή θα έχουν θερμαντικά σώματα» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Καββαθάς, ο κλάδος της εστίασης προετοιμάζει και μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα καταθέσει δικό του σχέδιο για την επαναλειτουργία της εστίασης που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Μας νοιάζει να λειτουργήσει η εστίαση και στους εσωτερικούς χώρους με δυναμική τέτοια που να είναι βιώσιμη. Όσο παρατείνεται το lockdown δημιουργούνται προβλήματα. Δεν είμαστε στη λογική να ανοίξουμε για να ανοίξουμε, χωρίς αυτό να είναι βιώσιμο για την επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ