Νέα
  • ΓΔ: 832.33 -0.30%
  • Τζίρος: 13,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Περιστέρης: Υπάρχει ενδιαφέρον για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αλλά τίποτα ανακοινώσιμο

γιωργος περσιστερης

Σε «φιλολογία» περί ενδιαφέροντος επενδυτικών κεφαλαίων για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων. «Δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, κατά διαστήματα και σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζονται σοβαρά επενδυτικά ενδιαφέροντα λόγω του ιστορικού, του αντικειμένου και των επιτυχιών της εταιρείας. Και φέτος υπάρχει, όμως δεν υπάρχει κάτι που να είναι ανακοινώσιμο ή να ενδιαφέρει το επενδυτικό κοινό γιατί δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Όταν υπάρξει, θα το ανακοινώσουμε αμελλητί», τόνισε ο κ. Περιστέρης.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις της ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας εμφανίστηκε 6 μήνες πριν τον πόλεμο και οφείλεται σε γεωπολιτικούς λόγους. Τόνισε ότι αντίστοιχες εξελίξεις υπήρξαν κατά τη δεκαετία του '70 και του 2000 ενώ τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τις οποίες αντί να "κοιτάζουμε πως θα περιορίσουμε θα πρέπει να τις αυξήσουμε γιατί προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία και φθηνό κόστος για τους καταναλωτές".

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε ειδικότερα στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, λέγοντας ότι την περίοδο 2009 - 2010 υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τουλάχιστον δέκα πολύ σοβαρές επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν θαλάσσια αιολικά σταθερής θεμελίωσης σε περιοχές όπου αυτό επιτρεπόταν από όλες τις απόψεις. "Τον Απρίλιο του 2010 αιφνιδιαστικά η τότε κυβέρνηση τα σταμάτησε όλα με σκοπό να κάνει ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό το πλαίσιο ακόμα δεν υπάρχει και δεν έχει εγκατασταθεί κανένα πάρκο ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε 1000-2000 μεγαβάτ", ανέφερε.

Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό της εταιρείας επεσήμανε ότι ο στόχος είναι μονάδες ισχύος 6,5 γιγαβάτ ως το 2029 με όλες τις τεχνολογίες παραγωγής και αποθήκευσης και με έργα που δεν είναι σχέδια επί άρτου αλλά συγκεκριμένα, ονοματισμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τουλάχιστον ως το 2025.

Το μέρισμα της χρήσης 2021 που εγκρίθηκε σήμερα από τη γενική συνέλευση είναι 0,34 ευρώ ανά μετοχή το οποίο όπως είπε ο πρόεδρος της εταιρείας "ελπίζουμε στο μέλλον να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς να τίθεται σε δυσκολία το επενδυτικό πρόγραμμα που μακροχρόνια δίνει την μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία". Ημερομηνία έναρξης καταβολής είναι η 11η Ιουλίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ