Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομιλος Libra: Η Americraft Marine εξαγόρασε το ναυπηγείο St. Johns Ship Building

Την εξαγορά του ναυπηγείου St. Johns Ship Building, που εξειδικεύεται στην κατασκευή και επισκευή πλοίων που συμμορφώνονται με τον νόμο «Jones Act», συμπεριλαμβανομένων πλοίων που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση υπεράκτιων ανεμογεννητριών, ανακοίνωσε η Americraft Marine, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra.

Με έδρα την Palatka της Φλόριντα κοντά στο Τζάκσονβιλ, η St. Johns Ship Building πρωτοστατεί στη κατασκευή και επισκευή μιας μεγάλης ποικιλίας πλοίων από χάλυβα και αλουμίνιο, συμπεριλαμβανομένων πορθμείων (επιβατηγά/οχηματαγωγά), ρυμουλκών, φορτηγίδων και πλοίων μεταφοράς γενικών φορτίων. Επισημαίνεται ότι το St. Johns Ship Building είναι ένα από τα λίγα ναυπηγεία των ΗΠΑ που ναυπηγούν πλοία που υποστηρίζουν και εξυπηρετούν υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η Americraft Marine είναι θυγατρική του Libra Group, ενός ιδιωτικού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Με εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν μια προστατευόμενη από τις καταιγίδες ζώνη 100 στρεμμάτων στην ενδοχώρα, με πλωτή δεξαμενή 850 τόνων, το ναυπηγείο St. Johns Ship Building είναι σε θέση να επιταχύνει την παραγωγή σκαφών που συμμορφώνονται με τον νόμο «Jones Act», ιδιαίτερα την κατασκευή και συντήρηση σκαφών υποστήριξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η Americraft Marine σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη ναυπηγική ικανότητα του St. Johns Ship Building, μέσω της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία του ναυπηγείου με στόχο τη δημιουργία ενός ναυπηγείου που εστιάζει στο μέλλον και θα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του.

«Ως όμιλος με πάνω από 45 χρόνια θαλάσσιας κληρονομιάς, μέσω της αρχικής θυγατρικής μας Lomar Shipping, καθώς και σημαντική εμπειρία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών καθαρής ενέργειας, είμαστε περήφανοι που επενδύουμε στο μέλλον της ανταγωνιστικότητας και της ενεργειακής ασφάλειας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra κ. Γιώργος Μ. Λογοθέτης.

«Με ικανούς ηγέτες που έχουν εμπειρία δεκαετιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και υπάρχουσες σχέσεις πελατών, η Americraft Marine και το St. Johns Ship Building θα χτίσουν και θα ενισχύσουν τον στόλο των ΗΠΑ καλύπτοντας ανάγκες της κυβέρνησης και ιδιωτών πελατών, υποστηρίζοντας παράλληλα το οικονομικό και καθαρό ενεργειακό μέλλον της χώρας» ανέφερε ο ίδιος.

Η εξαγορά του ναυπηγείου St. Johns Ship Building, είναι η πρώτη για την Americraft Marine, η οποία προσβλέπει μελλοντικά σε εξαγορές και σε οργανική ανάπτυξη που ανταποκρίνεται στην απόλυτη ανάγκη για μοντέρνα και υπερσύγχρονα πλοία, συμπεριλαμβανομένων φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς αποσύρονται παλαιότερα πλοία που συμμορφώνονται με τον νόμο Jones.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ