Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Μπακατσέλος- Ανάγκη για διά βίου εκπαίδευση και βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων

Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου / Πηγή: Eurokinissi

Την ανάγκη για διά βίου εκπαίδευση και συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζόμενων, τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος, μιλώντας στην έναρξη του "Thessaloniki Future Thinking Dialogues 2022 (TFTD), που διοργανώνει, σε υβριδική μορφή, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό την ανάδειξη της δυναμικής της Βορείου Ελλάδος σε πυλώνα συνεργασίας, ανάπτυξης και καινοτομίας.

"Οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία όσον αφορά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Μια διαδικασία που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια των εκπαιδευτικών βαθμίδων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακατσέλος, επισημαίνοντας την ανάγκη διά βίου εκπαίδευσης και βελτίωσης των δεξιοτήτων σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί στον σύγχρονο κόσμο.

"Η εκπαίδευση συνεχίζει να παίζει έναν σημαντικό ρόλο καθώς η τεχνική γνώση διαμορφώνει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου και σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές, θα πρέπει να δούμε τις σταθερές που υπάρχουν. Είναι ανάγκη να έχουμε μια νέα οπτική σε οποιαδήποτε κατάσταση, μια νέα ματιά που θα παίρνει υπόψη της τις αλλαγές μιας κοινωνίας και τη βιωσιμότητα των επιλογών σε επαγγέλματα σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και διασυνδέσεων", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σημείωσε δε πως "σε ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον δημογραφικής διαφοροποίησης και ψηφιακών αλλαγών, η εκπαιδευτική διαδικασία και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δεν έχουν ηλικιακού φραγμούς" και πρόσθεσε πως οι πολιτικοί ηγέτες, οι εκπαιδευτές, οι ερευνητές θα πρέπει να συνεργαστούν για την κατάρτιση ενός νέου οδικού χάρτη σ' αυτόν τον τομέα.

Η εκπαίδευση συνεχίζει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής εργασίας σε συνδυασμό με την τεχνολογική κατάρτιση, είπε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας τον βασικό ρόλο της ως συνεκτικό κρίκο στο ευρύτερο πλαίσιο που συγκροτούν η κοινωνία και η οικονομία.

Αναφερόμενος στη φετινή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως στόχο έχει να φέρει στο προσκήνιο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και οι οικονομίες στον σημερινό κόσμο υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης και του κρίσιμου ρόλου που αυτή διαδραματίζει σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και συμμετέχουν σ' αυτήν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ