Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Electronet: Αύξηση τζίρου 35% το 2021 και διανομή μερίσματος ύψους 185.000 ευρώ

Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Electronet AE. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι, ο κύκλος εργασίας το 2021 αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με το 2020, ξεπερνώντας τα 73 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ προ φόρων, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 100% σε σχέση με το 2020. Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε διανομή μερίσματος ύψους 185.000 ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα προσέγγισαν τα 4,5 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η Electronet αποπλήρωσε το σύνολο του δανεισμού της (2,1 εκατ. ευρώ), ο οποίος τώρα είναι μηδενικός.

Η Καθαρή Θέση της ξεπέρασε τα 8,3 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια να αντιστοιχούν στο 58% του Παθητικού.

Ο αριθμός των καταστημάτων της Electronet ανέρχεται στα 76 και το 2021 συμπλήρωσε και γιόρτασε μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες της 25 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, κατά τις εκλογές επανεξελέγη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ως αναγνώριση του έργου του και προστέθηκε ακόμα ένα μέλος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων στο Διοικητικό Συμβούλιο σε πέντε.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2022 εκτός από τις πολύ μεγάλες προκλήσεις φέρνει και μεγάλες ευκαιρίες για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται η Electronet. Αρχικά, με το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ που αφορά στην επιδότηση εξοπλισμού για τους εκπαιδευτικούς και επιπλέον με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», που προωθεί την αντικατάσταση παλιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών, με νέες, φιλικότερες προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικότερες συσκευές.

Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά και στα δύο προγράμματα, παραμένοντας πιστή στις αρχές της για βιωσιμότερο μέλλον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ