Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΥ: Νέο πρόγραμμα που παρέχει μειωμένα ωράρια εργασίας τους καλοκαιρινούς μήνες

Πηγή: Pexels

Το «EY Flex Day», ένα πρόγραμμα που παρέχει μειωμένα ωράρια εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε η EY Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, όλοι οι άνθρωποι της ΕΥ θα μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται τρεις ώρες λιγότερο κάθε εβδομάδα, δηλαδή 37 ώρες ή, εναλλακτικά, να λάβουν το μειωμένο αυτό ωράριο ως επιπλέον ημέρες άδειας στο ίδιο διάστημα. Επιπρόσθετα, όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΥ Ελλάδος, όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλά γραφεία ΕΥ στο εξωτερικό, θα λάβουν μια ακόμη ημέρα άδειας, την «EY day», την 4η Ιουλίου.

Με άλλα λόγια, κάθε μέλος της οικογένειας της ΕΥ στην Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, θα λάβει επιπλέον πέντε ημέρες άδειας συνολικά, ή μια εργάσιμη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης (Diversity & Inclusiveness) της εταιρείας, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, με στόχο να σεβαστεί και να προσαρμοστεί στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε υπαλλήλου.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει η ΕΥ για τη μετάβαση σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο εργασίας, και την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του μειωμένου ωραρίου παρέχεται για τρεις ολόκληρους μήνες, από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο, και όχι μόνο για τον Αύγουστο, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τις ανάγκες μελών της οικογένειας ή φιλικών προσώπων.

Οι προεκτάσεις

Το πρόγραμμα, όπως επισημαίνεται, προσφέρει την ηθική ικανοποίηση και ανεβάζει την ψυχολογία στους εργαζομένους της EY, καθώς δείχνει ότι ο εργοδότης τους κατανοεί τις ψυχικές και σωματικές τους ανάγκες και βοηθά στην αποφόρτιση των ανθρώπων της εταιρείας. Αποδεικνύεται στην πράξη η έγνοια της ΕΥ για τους εργαζόμενους της που κερδίζουν 4+1 ημέρες άδειας, το διάστημα που όλοι επιθυμούν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα αυτό της EY στηρίζει επίσης έμμεσα και την ελληνική οικονομία, καθώς βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ενέργεια την οποία θα κατανάλωνε ο κάθε ένας από τους περίπου 1.700 εργαζομένους της ΕΥ, αυτές τις 5 εργάσιμες ημέρες, χρησιμοποιώντας aircondition και lap top ή ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα για περισσότερες καλοκαιρινές διακοπές, ενισχύοντας, στον βαθμό που του αναλογεί τον τζίρο του κλάδου του τουρισμού και βοηθώντας στη διατήρηση και ενίσχυση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ