Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω ακρίβειας - Ποιες εταιρείες δίνουν στο προσωπικό τους

γραφείο
Πηγή: Unsplash

H ακρίβεια και οι υψηλές τιμές στην ενέργεια πιέζουν τα εισοδήματα των μισθωτών, με αποτέλεσμα πολλοί να «κόβουν» από βασικές τους ανάγκες προκειμένου να ανταποκριθούν στις πάγιες δαπάνες των νοικοκυριών (ενοίκια, δάνεια, λογαριασμοί κλπ.)

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζόμενών τους, ορισμένες εταιρείες προχωρούν στην χορήγηση έξτρα παροχών ή εφάπαξ καταβολών για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσωπικού τους κατά τους θερινούς μήνες.

Για παράδειγμα η διοίκηση της τράπεζας Eurobank ανακοίνωσε την καταβολή εφάπαξ ποσού 300 ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της, εκτός από ανώτερα και ανώτατα στελέχη, λόγω των συνθηκών ακρίβειας που πιέζει τις οικογένειες, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του  σωματείου εργαζομένων Union.

Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η τράπεζα στο προσωπικό της ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και η οικονομική ενίσχυση των 300 ευρώ θα δοθεί με vouchers, θα είναι δηλαδή αφορολόγητη

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων της με 200 ευρώ έως 700 ευρώ (καθαρά) περιλαμβάνει η νέα 3ετής Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας στην Εθνική Τράπεζα.

Σε ότι αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι εργαζόμενοι με μικτό μισθό μέχρι 2500 ευρώ θα λάβουν την 1η Σεπτεμβρίου 700 ευρώ, με μικτό μισθό από 2500 έως 3500 ευρώ το επίδομα ανέρχεται στα 400 ευρώ ενώ για όσους αμείβονται με περισσότερα από 3500 ευρώ η ενίσχυση θα ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ