Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Public Group επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Το Public Group και η PCP Public Capital Partners, το πρώτο Corporate Venture Capital (CVC) που λειτουργεί στην Ελλάδα με έμφαση τις τεχνολογίες για το omnichannel retail, συμμετέχει ως limited partner στο Endeavor Catalyst IV fund.

Με αυτόν τον τρόπο, το Public Group, ενώνει τις δυνάμεις του με διεθνούς βεληνεκούς ιδρυτές από το δίκτυο της Endeavor, όπως οι Reid Hoffman (LinkedIn), Marcin Żukowski (Snowflake) και Kevin Ryan (DoubleClick, MongoDB) αλλά και σημαντικούς Έλληνες επενδυτές, συμμετέχοντας στην προσπάθεια του διεθνούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο - μεταξύ αυτών και τους Έλληνες ιδρυτές που μετασχηματίζουν την Ελλάδα. 

Η συνεργασία του Public Group με την Endeavor, ενός οργανισμού που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας κεφάλαια με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρηματιών και επενδυτών, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της επενδυτικής του στρατηγικής, που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος καινοτομίας γύρω από την ισχυρή μάρκα Public. 

«Σήμερα, το Endeavor Catalyst Fund IV κατάφερε με τη συμμετοχή επενδυτών, όπως το Public Group και η Public Capital Partners, να συγκεντρώσει κεφάλαια της τάξεως των $292 εκατομμυρίων - το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία του. Στόχος του είναι να στηρίξει καινοτόμους ιδρυτές επιχειρήσεων και επιχειρηματίες που εντάσσονται στο δίκτυό μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στους κύκλους χρηματοδότησής τους, βοηθώντας τους να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους και να μεγιστοποιήσουν το θετικό τους αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες»,  δήλωσε ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director της Endeavor Greece.

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, και οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό αλλά τις ενδιαφέρει η ελληνική αγορά. Η δραστηριότητά της εστιάζει σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce με άμεσο αποδέκτη τον καταναλωτή και σε τομείς όπως οι ψηφιακοί τρόποι αγοράς, τα logistics & supply chain, το entertainment & analytics, το EdTech, καθώς και οι υπηρεσίες πληροφορικής. 

«Είμαστε περήφανοι για την συμμετοχή μας στο Endeavor Catalyst IV fund καθώς έχει ως στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματίες του δικτύου της Endeavor και μέσω αυτού την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπου και αν αυτή αναπτύσσεται. Αυτό που αναδεικνύει τη δυναμική του οικοσυστήματος της Endeavor είναι ότι εταιρίες που κάποτε έλαβαν χρηματοδότηση από το Catalyst, συμμετέχουν σήμερα ως επενδυτές.

Ένα ακόμη βασικό στοιχείο είναι ότι η επενδυτική στρατηγική της Endeavor είναι ευθυγραμμισμένη με αυτήν της PCP Public Capital Partners, καθώς σχεδον τα δύο τρίτα των επενδύσεων αφορούν τους κλάδους retail & consumer tech, fintech και enterprise software & services. Τέλος, μέσω της Endeavor ερχόμαστε σε επαφή με ταλαντούχους ιδρυτές τους οποίους προσδοκούμε να βοηθήσουμε με την εμπειρία και το δίκτυο μας», δήλωσε ο Γιώργος Δανέζης, investment principal της PCP Public Capital Partners.

Από το 2012, το Endeavor Catalyst έχει υποστηρίξει 49 επιχειρήσεις που σήμερα ξεπερνούν σε αποτίμηση το $1 δισ. καθώς και επιτυχημένες εξαγορές και IPOs, κατατάσσοντας το έτσι ανάμεσα στα 5 πιο επιτυχημένα funds με επενδύσεις σε εταιρείες “unicorns”.

To Endeavor Catalyst καταγράφει έως σήμερα πάνω από 260 επενδύσεις σε 35 αγορές διεθνώς, ενώ το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει επενδύσεις σε Fintech (26%), Retail & Consumer Tech (23%), Enterprise Software & Services (18%). Μέσω του Endeavor Catalyst ο οργανισμός σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $15 εκατομμύρια σε ελληνικές startup μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή το Endeavor Catalyst IV fund έχει συγκεντρώσει συνολικά ένα υπό διαχείριση κεφάλαιο ύψους $500 εκατομμυρίων. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ