Νέα
  • ΓΔ: 1187.06 -0.40%
  • Τζίρος: 0,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intracom: Σε Μπάκο - Καϋμενάκη πέρασε το 31,7% της Intrakat

Δυναμικές είναι οι εξελίξεις στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ καθώς ανακοινώθηκε από την Intracom Holdings περνά ποσοστό 31,7% στο επενδυτικό σχήμα Winex Investments Limited, εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών κυρίων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και του Αλέξανδρου Εξάρχου. Η Winex πλέον γίνεται η βασική μέτοχος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ πράγμα που σηματοδοτεί για τα καλά την επιστροφή των δύο εφοπλιστών στα κατασκευαστικά πράγματα της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με διαρροές αναμένεται να πωληθεί ένα επιπλέον ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 20-30% της ΙΝΤΡΑΚΑΤ από τους υπόλοιπους βασικούς μετόχους.  Τα υπόλοιπα ποσοστά της εταιρείας κατέχουν οι κύριοι: Δ.Θεοδωρίδης 12,13%, Λ. Λαζαράκης 10,1%, Δ. Στασινόπουλος 10,1%, Δ. Κούτρας 8,13% Π. Σουρέτης 6,2%.

Η είσοδος στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ μια εκ των BIG 5 του ελληνικού κατασκευαστικού γίγνεσθαι των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου αναμένεται να φέρει νέες ισορροπίες και αναμένεται με ενδιαφέρον σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ