Νέα
 • ΓΔ: 899.16 +0.17%
 • Τζίρος: 82,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Henkel: Καινοτόμα προϊόντα με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία

Στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία, δηλώνει ότι συνεχίζει να επενδύει η Henkel. Στο πλαίσιο αυτό, ο τομέας απορρυπαντικών και προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, τη δημιουργία του νέου μπουκαλιού Dixan από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υποστήριξη του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Εστιάζοντας στην ανάπτυξη προϊόντων και συσκευασιών με ανακυκλωμένο πλαστικό, σε μια περίοδο κρίσης, η Μαίρη Βαλσαμά, γενική διευθύντρια του τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε ότι «κάθε μορφή καινοτομίας που απαιτεί τεχνογνωσία έχει ένα επιπλέον κόστος και αυτό συμβαίνει και στη περίπτωση του νέου μπουκαλιού Dixan. Ωστόσο, η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας στην Ελλάδα που αξιοποιεί την τοπική παραγωγή, δίνει τη δυνατότητα να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας μαζί με ένα πολύ στοχευμένο και συγκεντρωμένο χαρτοφυλάκιο μαρκών και προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται από την εταιρεία προγράμματα αειφορίας, με προτεραιότητα την απορρόφηση του κόστους και όχι την μετακύλιση αυτού».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο τομέας απορρυπαντικών και προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas, παρουσίασε σήμερα την παγκόσμια στρατηγική αειφορίας της Henkel, τους στόχους της εταιρείας σχετικά με την κυκλική οικονομία και τις δεσμεύσεις της μέχρι το 2025, οι οποίες περιλαμβάνουν 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες και μείωση κατά 50% του πρωτογενούς πλαστικού και απώτερο στόχο τη μηδενική απόρριψη πλαστικών στη φύση. Επιπλέον, παρουσίασε το πρόγραμμα αειφορίας «Καθάρισε Σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή» και την επέκταση των δράσεών του σε σημαντικούς υδάτινους πόρους (ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους), με στόχο την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης στην πηγή της.

Προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη

Η Henkel από το 2021, δίνει προτεραιότητα στη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη, μειώνει τις εκπομπές CO2 στις δραστηριότητές της (ιδίως με τη μετάβαση σε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια) και σημειώνει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πρόοδο στη προμήθεια πρώτων υλών, καθώς και στη χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας. Μέχρι το 2025 η στρατηγική της Henkel περιλαμβάνει μία σειρά από στόχους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι, το 100% των συσκευασιών της Henkel να είναι ανακυκλώσιμες ή να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Έως το τέλος του 2021, το ποσοστό των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, ήταν περίπου 86%. Παράλληλα, η Henkel εργάζεται σταθερά για την αύξηση του ποσοστού των ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες της σε ποσοστό άνω του 30% για όλες τις πλαστικές συσκευασίες των καταναλωτικών προϊόντων της παγκοσμίως έως το 2025. Μέχρι το τέλος του 2021, η εταιρεία αύξησε το ποσοστό αυτό σε περίπου 18%.

Την παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας σε τοπικό επίπεδο εδώ και χρόνια, υλοποιεί η Henkel Hellas. Συγκεκριμένα, το 2020 εγκαινίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», για μια ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία. Η αρχή γίνεται με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς. Το πλαστικό που συλλέγεται μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, μετατρέπεται σε χρήσιμα αντικείμενα για τις τοπικές κοινωνίες.

Τη φετινή χρονιά η Henkel Hellas επεκτείνει τις δράσεις της σε υδάτινους πόρους σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας το πρόγραμμα του Dixan σε «Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή». Οι νέες δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, σχολείων και εθελοντικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι ο τομέας απορρυπαντικών και προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Hellas έχει επιτύχει σημαντικούς στόχους όπως:

 • To 86% του όγκου των συσκευασιών της ανακυκλώνεται
 • Το 70%του όγκου των πλαστικών συσκευασιών υγρών απορρυπαντικών αποτελείται από 25% έως 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
 • Μετρά συνολικά 39 δράσεις σε θάλασσες, ποτάμια, λίμνες και υδροβιότοπους της χώρας, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 21 τόνους απορριμμάτων, εκ των οποίων 5,6 τόνοι πλαστικό με τις δράσεις καθαρισμών να είναι σε εξέλιξη
 • Μετατρέπει, μέσω του μοντέλου κυκλικής οικονομίας και της συνεργασίας με το CEEII στη Σουηδία, περισσότερους από 4,6 τόνους πλαστικών απορριμμάτων σε επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα
 • Συνεργάζεται με την κοινωνία των πολιτών και την τοπική αυτοδιοίκηση σχεδιάζοντας νέες δράσεις
 • Επενδύει στην εκπαίδευση και στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ειδικά προγράμματα
 • Προσφέρει στην κοινωνία ενισχύοντας ευάλωτα νοικοκυριά και οικογένειες διανέμοντας περισσότερα από 10.000 προϊόντα κάθε χρόνο.

«Στην Ελλάδα κάνουμε πράξη τη στρατηγική της Henkel για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Αειφορίας 'Για Καλό'. Καθημερινά αξιοποιούμε την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στρατηγικούς συνεργάτες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές και περιβαλλοντικές οργανώσεις και μοιραζόμαστε το κοινό όραμα για έναν κόσμο πιο καθαρό», ανέφερε η κ. Βαλσαμά και συμπλήρωσε: «Οι φετινές δράσεις μας, στην Παμβώτιδα με τον δήμο Ιωαννιτών και στο Δέλτα Αξιού, με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της φιλοσοφίας και των προγραμμάτων μας και λειτουργούν ως καταλύτης στην κοινωνία και την εκπαίδευση».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ