Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intrakat: Με γεμάτο «σακούλι» έργων ξεκινά η νέα διοίκηση - Δεδομένα και προοπτικές

Από τις εργασίες κατασκευής της σιδηροδρομικής σήραγγας των Σεπολίων από την Intrakat / Πηγή: INTIME NEWS

Με γεμάτο portfolio θα ξεκινήσει η νέα διοικητική ομάδα της Intrakat. Η τεχνική εταιρεία βρίσκεται σε μια πορεία που είναι εκρηκτικά ανοδική και έχει δημιουργήσει τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η διοίκηση που ξεκινά με νέο Διευθύνων Σύμβουλο, τον Αλέξανδρο Εξάρχου θα βρει ένα γεμάτο πρόγραμμα έργων το οποίο εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Το πρώτο έργο που θα κληθεί η νέα διοίκηση να υπογράψει μέσα στις επόμενες ημέρες είναι σιδηροδρομικό και αφορά τη Β' φάση του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας. Οι υπογραφές ήταν να πέσουν χθες, 11 του μήνα, αλλά λόγω της διοικητικής αλλαγής έχουν πάει για λίγες ημέρες αργότερα.

Πριν από λίγους μήνες η Intrakat ανέλαβε και το έργο ηλεκτροκίνησης Λάρισα-Βόλος, ενώ διεκδικεί και επιπλέον σιδηροδρομικά έργα από το πακέτο των 4 δισ. ευρώ, με το οποίο θα φτάσει το τρένο στα λιμάνια της Πάτρας, της Ραφήνας, του Λαυρίου, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

Η τριάδα των οδικών έργων

Η «κληρονομιά», όμως, της διοίκησης Σουρέτη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη νέα σελίδα της Intrakat. Η εταιρεία έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος σε δύο μεγάλα οδικά έργα.

Μαζί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στο τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη-Αγιος Νικόλαος και με την ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, την πρώτη επέκταση της Αττικής Οδού. Τα δύο αυτά έργα ξεπερνούν το μισό δισ. ευρώ και εκτιμάται πως θα υπογραφούν μέσα στο Φθινόπωρο.

Η Intrakat μαζί με την ΑΚΤΩΡ, έχουν, επίσης ανακηρυχθεί ως προσωρινοί ανάδοχοι στο μεγάλο οδικό έργο ΣΔΙΤ των 250 εκατ. ευρώ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Αυτή η τριάδα των οδικών έργων αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη.

Και άλλα έργα ΣΔΙΤ

Παράλληλα η Intrakat  είναι μέσα στα σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για άλλα έργα ΣΔΙΤ. Σε αυτά η νέα διοίκηση με την επενδυτική της δύναμη θα αναλάβει το τμήμα χρηματοδότησης που χρειάζονται, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από την αγορά των κατασκευών ως το σημείο κλειδί για να μπορέσουν αυτά τα έργα να τρέξουν.

Η Intrakat συμμετέχει στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες σε Θράκη, Κρήτη, Θεσσαλία, τα νέα κτίρια της Ακαδημίας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, τα 13 Περιφερειακά Κέντρα, τα 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία και τα Δικαστικά Μέγαρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μην ξεχνάμε, επίσης, ακόμα μια σημαντική «κληρονομιά» σε επίπεδο κτιριακών έργων. Η Intrakat μαζί με την BOUYGUES έχουν αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου στο μεγάλο project της Lamda που αφορά τον Marina Tower. Είναι πολύ πιθανό αυτή η σχέση να προχωρήσει και στο επόμενο επίπεδο που είναι η ανάληψη της κατασκευής του πύργου το 2023.

Τέλος, η Intrakat αναμένεται να αναλάβει και μια σειρά από μεσαία έργα, όπως αυτό της Β' φάσης της ύδρευσης Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά.

Η νέα διοίκηση

Γεμάτο ηχηρά ονόματα θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της Intrakat . Η Νίκη Τζαβέλλα αναλαμβάνει από τις 15 Ιουλίου πρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.

Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχος της εταιρείας και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ. Ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ προτείνεται ο πρώην υπουργός Χάρης Παμπούκης, καθηγητής Πανεπιστημίου, διαπρεπής νομικός και πρώην υπουργός, που συμμετέχει στην ισχυρή ομάδα που αναλαμβάνει την επόμενη μέρα της κατασκευαστικής εταιρείας.

Στην πρόταση για το νέο ΔΣ περιλαμβάνονται ακόμα οι Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης (Μη Εκτελεστικό Μέλος) πρόεδρος του Δ.Σ. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Baltic Bank, η Αντιγόνη Γιόκαρη (Μη Εκτελεστικό Μέλος) στέλεχος με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση κατασκευαστικών έργων και πρώην στέλεχος της ΑΚΤΩΡ, ο Νικόλαος Βουγιούκας (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος) οικονομολόγος και επί χρόνια στέλεχος ελληνικών και διεθνών τραπεζών, ο Ευστάθιος Τσοτσορός (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος) ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος και μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, ο Αθανάσιος Σχίζας (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος), ηλεκτρολόγος μηχανικός και μεταξύ άλλων, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της «ΓΑΙΑ ΟΣΕ» και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» και ο Παναγιώτης Αντιβαλίδης (Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος), πολιτικός μηχανικός εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ