Νέα
  • ΓΔ: 1442.77 -0.59%
  • Τζίρος: 33,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ο Ομιλος ΑΒΑΞ προχώρησε στην προμήθεια στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων υποδομής της α' φάσης στο The Ellinikon, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ομάδα επίβλεψης έργου της Lamda Development.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο στόλος που απόκτησε ο Ομιλος ΑΒΑΞ εξασφαλίζει μηδενική εκπομπή αέριων ρύπων, ενώ η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση και τα λιγότερα μηχανικά μέρη των ηλεκτρικών οχημάτων, περιορίζουν σημαντικά όχι μόνο την κατανάλωση, αλλά και το κόστος χρήσης και συντήρησης. Επιπλέον, χάρη στις επιδόσεις τους που κάνουν την οδήγηση εξαιρετικά εύκολη και ξεκούραστη -παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός για εργοταξιακή χρήση- είναι σχεδόν αθόρυβα, χαρακτηριστικό απαραίτητο για τη συνολική μείωση των επιπέδων ηχορύπανσης».

Σημειώνεται ότι ο Ομιλος ΑΒΑΞ έχει αναλάβει και αυτή τη στιγμή υλοποιεί τα έργα υποδομής της α' φάσης στο The Ellinikon, τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Τα έργα, μεταξύ άλλων, αφορούν την κατασκευή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου, την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, καθώς και την κατασκευή πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων, δικτύων κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμματιζόμενων κτιρίων.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τα κτίρια των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων, του αθλητικού συγκροτήματος, του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς και των λοιπών αναπτύξεων της α' φάσης του έργου. Για την εκτέλεση του έργου, προβλέπεται η δημιουργία 700 νέων θέσεων εργασίας.

Η Ρόη Κωνσταντάρου, επικεφαλής της διεύθυνσης ποιότητας, ασφάλειας, υγείας, περιβάλλοντος & βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΑΒΑΞ, τόνισε ότι «πιστός στην αποστολή του να κατασκευάζει βιώσιμα έργα που θα προάγουν την ανάπτυξη της χώρας, θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, ο Ομιλος ΑΒΑΞ αποδεικνύει και στα έργα υποδομών του The Ellinikon τη δέσμευσή του να αξιοποιεί, τόσο την υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του, όσο και καινοτόμες τεχνολογίες με υψηλά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ