Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H κρίση δεν αγγίζει τις εταιρείες πολυτελών προϊόντων - Ρεκόρ κερδών για την Hermes

Hermes

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν να θα μπορέσουν να πληρώσουν έναν επιπλέον λογαριασμό ενέργειας 1.000 ευρώ φέτος, υπάρχουν πολλοί άλλοι που πληρώνουν 10.000 ευρώ για μία τσάντα Hermes καθώς η κρίση δεν αγγίζει τους πιο εύπορους.

Τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα μία σειρά από εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων, από την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo έως την Hermes, έδειξαν ότι έχουν υψηλά κέρδη από τις πωλήσεις των πολυτελών προϊόντων τους παρά την αύξηση του πληθωρισμού που δεν δείχνει να υποχωρεί. Και οι προβλέψεις είναι ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

Οι πλούσιοι θέλουν να καταναλώσουν 

Τα υψηλότερα επιτόκια, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σε ύφεση. Όμως, εκατομμύρια πλουσιότεροι καταναλωτές έχουν μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα που έκτισαν στην περίοδο της πανδημίας και είναι διατεθειμένοι να καταναλώσουν μετά από μία διετία περιορισμών.

Η Hermes ανακοίνωσε την Παρασκευή τριμηνιαίο περιθώριο κέρδους – ρεκόρ καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν πολύ εν μέσω ισχυρής ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ανάκαμψης στην Κίνα τον Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Axel Dumas, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μείωσης της ζήτησης σε καμία περιοχή παρά την αύξηση τιμών 4% που έκανε φέτος.

Η Renault πουλά αυτοκίνητα αξίας πάνω από 100.000 ευρώ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανίας Renault ανακοίνωσε επίσης ότι η στρατηγική για την ανάκαμψή της, που βασίζεται στις πωλήσεις λιγότερων αλλά πιο κερδοφόρων αυτοκινήτων, αποδίδει καρπούς και αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τα περιθώρια κέρδους στο σύνολο του έτους. Τα ακριβότερα αυτοκίνητα της εταιρείας μπορεί να στοιχίζουν ακόμη και πάνω από 100.000 ευρώ.

«Η εκπληκτική αντοχή των Ευρωπαίων καταναλωτών μπορεί να φανεί και στα ισχυρά αποτελέσματα εταιρειών με πολυτελή brands, όπως της Louis Vuitton, ιδιαίτερα στα είδη μόδας και τα δερμάτινά της», δήλωσε αναλύτρια μετοχών.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί καταναλωτές ετοιμάζονται για την αναμενόμενη ταχεία επιδείνωση της οικονομίας τον χειμώνα και μετράνε πως θα τα βγάλουν πέρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ