Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ε.Ι. Παπαδόπουλος: Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά και το 2021 - Υψηλές επιδόσεις σε όλα τα προϊόντα της

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και το 2021 η Ε.Ι. Παπαδόπουλος, μολονότι δεν υπήρχε η μεγάλη αποθεματοποίηση από τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown το 2020.

Σημειώνεται, παράλληλα, από τη διοίκηση της ιστορικής βιομηχανίας πως η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης ήταν μεν σημαντική το 2021, ωστόσο καθυστέρησε να ξεκινήσει, πιέζοντας τη συνολική ζήτηση περαιτέρω, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες του έτους. «Ωστόσο οι στοχευμένες προωθητικές ενέργειες της εταιρείας, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η βελτίωση του μεριδίου της αγοράς είχαν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του επιπέδου των εργασιών της σε ικανοποιητικά επίπεδα, όχι μόνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και με την προ πανδημίας εποχή».

Ειδικότερα ο τζίρος της διαμορφώθηκε σε 185 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 3,5% σε σχέση με το 2020, ενώ το μικτό αποτέλεσμα ανήλθε σε 90,5 εκατ. ευρώ (+3%). Ακόμη, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 6,25% (στα 15,84 εκατ. ευρώ), ενώ η καθαρή κερδοφορία ενισχύθηκε σε διψήφια ποσοστά (10,6%, στα 12,82 εκατ. ευρώ).

Η πορεία ανά προϊόν

  • Στο Caprice, επιτεύχθηκε η υψηλότερη επίδοση της μάρκας διαχρονικά με την προσθήκη του νέου κωδικού με 30% μειωμένη ζάχαρη.
  • Επεκτατική πορεία σημείωσαν τα choco coated μπισκότα, τα Μπισκότα Βρώμης, τα Cream Crackers και οι νέοι κωδικοί μπισκότων «Χωρίς προσθήκη ζάχαρης / Με μειωμένη ζάχαρη».
  • Τα Digestive Bars συνεχίζουν να κερδίζουν μερίδιο αγοράς, παρά το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
  • Στην κατηγορία του ψωμιού, υπήρχε ενίσχυση στην κατηγορία προϊόντων «Χωρίς Γλουτένη» και συνέχισε η αναπτυξιακή πορεία του ψωμιού γερμανικού τύπου.
  • Στα αρτοσκευάσματα, σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη στη Χωριάτικη Φρυγανιά, καθώς και στα Κριτσίνια και Krispies λόγω της προσθήκης 2 νέων κωδικών με χαρούπι.

Παρουσία σε 61 χώρες - Ανάκαμψη για το travel retail

Παράλληλα, στις εξαγωγές, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, συνεχίστηκε η εφαρμογή μακροχρόνιας στρατηγικής, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει πλέον παρουσία σε 61 χώρες με σημαντικά αυξημένη δραστηριότητα.

Τέλος, το 2021, το τμήμα International Travel Retail (ITR) άρχισε να ανακάμπτει, ανακτώντας μέρος της απώλειας που είχε υποστεί λόγω των περιορισμών και παρενεργειών της Covid-19.

Αντιμέτωπη με τις... εκρηκτικές αυξήσεις στα κόστη

Αναφορικά με τις φετινές προοπτικές, επισημαίνεται στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις όπως «παρότι άρχισαν πλέον να υποχωρούν οι δυσκολίες και δυσλειτουργίες που είχε προκαλέσει τα τελευταία δύο χρόνια η πανδημία, η εταιρεία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τις νέες οξύτατες προκλήσεις που επιφέρουν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις παγκόσμιες τιμές πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και ενέργειας».

Σημειώνεται ωστόσο πως «η εταιρεία, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών μιας ανεξέλεγκτης κούρσας αυξήσεων τιμών, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες των ανατιμήσεων αυτών στις τελικές τιμές που θα επιβαρύνουν τον καταναλωτή, αποκλείοντας όμως οποιαδήποτε χαλάρωση στις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές που πάντοτε εφαρμόζει για τα υλικά που χρησιμοποιεί στην παραγωγή των προϊόντων της».

Νέες επενδύσεις

Στις προσπάθειες αυτές εντάσσονται και οι νέες σημαντικές επενδύσεις της Ε.Ι. Παπαδόπουλος που αποσκοπούν στην βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προχωρά η επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ψωμιού στη θέση Μαδαρό Ε.Ο. Οινοφύτων, συνολικού κόστους 35,228 εκατ. ευρώ

Παρά το ασταθές αυτό περιβάλλον με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη, η διοίκηση της βιομηχανίας εκτιμά ότι «για την τρέχουσα χρήση θα διατηρήσει ικανοποιητική δραστηριότητα και επικεντρώνει την προσοχή της στην ανάπτυξη των μεριδίων της τόσο στη εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ