Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Πούλησε 6,9 δισ. δολάρια μετοχές της Tesla - Τι είπε για Twitter

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Ο Ελον Μασκ πούλησε 6,9 δισ. δολαρίων μετοχές της Tesla Inc., λέγοντας ότι ήθελε να αποφύγει το ξεπούλημα της τελευταίας στιγμής των μετοχών του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε περίπτωση που αναγκαστεί να προχωρήσει στην εξαγορά της Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε περίπου 7,92 εκατ. μετοχές στις 5 Αυγούστου, όπως προκύπτει από τα ρυθμιστικά στοιχεία. 

Ο Μασκ πήρε θέση με μια σειρά από tweets, λέγοντας ότι ήθελε να αποτρέψει μια έκτακτη πώληση μετοχών εάν αναγκαστεί να ολοκληρώσει την εξαγορά του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία εγκατέλειψε τον περασμένο μήνα.

Ερωτηθείς από άλλον χρήστη αν θα αγόραζε ξανά μετοχές της Tesla, αν δεν πραγματοποιηθεί η εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απάντησε, επίσης, «ναι». 

Η πώληση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει περαιτέρω μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού είχε διαθέσει μετοχές 8,5 δισ. δολαρίων στον απόηχο της αρχικής του προσφοράς για εξαγορά της Twitter. Έκτοτε, οι μετοχές της Tesla ανέκαμψαν από τα χαμηλά που είχαν φθάσει τον Μάιο.

Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί περίπου 35% από τα χαμηλά του τρέχοντος έτους, αν και εξακολουθούν να υποχωρούν περίπου κατά 20% φέτος.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ