Νέα
  • ΓΔ: 902.74 -0.14%
  • Τζίρος: 37,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H κοινοπραξία Lufthansa - MSC θα καταθέσει προσφορά για την εξαγορά του 80% της ITA Airways

Πηγή: AP
Πηγή: AP

H κοινοπραξία με επικεφαλής τον κολοσσό στην μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων MSC Mediterranean Shipping Co και τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Deutsche Lufthansa AG θα μπορούσε να προσφέρει περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ (853 εκατομμύρια δολάρια) για την ιταλική εθνική αεροπορική εταιρεία ITA Airways, ανέφερε η εφημερίδα Il Messaggero, σύμφωνα με το Bloomberg.

H κοινοπραξία ενδέχεται να υποβάλει τη Δευτέρα προσφορά για το 80% της ITA, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη στα ταξίδια φορτίου και επιβατών με την ενσωμάτωση των περιουσιακών στοιχείων της MSC, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν ανέφερε από πού πήρε την πληροφορία. 

Ενας άλλος όμιλος εταιρειών με επικεφαλής την Certares Management LLC, μια αμερικανική επενδυτική εταιρεία με επίκεντρο τα ταξίδια και τον τουρισμό, καθώς και την Air France-KLM, προσφέρει περίπου 600 έως 650 εκατ. ευρώ για το 60% της ITA, με το υπόλοιπο να παραμένει στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Μια επιτυχής πώληση της ITA, της διαδόχου του προβληματικού αερομεταφορέα Alitalia, θα σηματοδοτούσε μια μεγάλη νίκη για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, μετά από μια σειρά αποτυχημένων εκποιήσεων από προηγούμενες κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας και πλέον. 

Η πώληση "δεν θα αφεθεί στην επόμενη κυβέρνηση, πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας", δήλωσε ο Ντράγκι στους δημοσιογράφους στις 4 Αυγούστου. Ο υπουργός Οικονομικών Ντανιέλε Φράνκο δήλωσε τότε ότι ζητήθηκαν νέες προτάσεις από τους πλειοδότες, αλλά καμία δεν είχε μέχρι στιγμής συμμορφωθεί πλήρως με τα κυβερνητικά αιτήματα.

Η Delta Airlines Inc. θα μπορούσε να επιδιώξει μερίδιο στην ITA ως μέρος της προσφοράς από τον όμιλο που περιλαμβάνει την Certares και την Air France-KLM, ανέφερε η la Repubblica στις 19 Αυγούστου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ