Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Emirates και AEGEAN ανακοίνωσαν συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού

Emirates και AEGEAN ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού, μέσω της οποίας δίνεται στους επιβάτες τους η δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα και να ταξιδεύουν σε οκτώ ελληνικούς προορισμούς εσωτερικού μέσω της Αθήνας, με ένα ενιαίο εισιτήριο.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Emirates, διευκολύνει τη διαδικασία κρατήσεων για τους επιβάτες της, διατηρώντας παράλληλα και μία ενιαία πολιτική αποσκευών για πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως: Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Χανιά. Από την πλευρά της η AEGEAN, επεκτείνει περαιτέρω το δικτυό της και παρέχει στους επιβάτες της τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα του δικτύου της Emirates προς διεθνείς προορισμούς μέσω του Ντουμπάι, διαθέτοντας πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας που εκτελούνται από την Emirates και σύντομα πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο Νιούαρκ. Οι επιβάτες μπορούν να προβούν σε κρατήσεις δρομολογίων μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών emirates.com και aegeanair.com, ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Emirates και η AEGEAN θα ενισχύσουν περαιτέρω το κοινό τους δίκτυο, στοχεύοντας στην ένταξη οκτώ επιπλέον ευρωπαϊκών προορισμών για πτήσεις μέσω Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου και της Νάπολη, καθώς και δρομολόγια που αφορούν τις πτήσεις της Emirates από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης και από το Μιλάνο προς το JFK της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, η Emirates εξυπηρετεί την Αθήνα με 12 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες εκτελούνται με αεροσκάφος Boeing 777. Η AEGEAN, διαθέτει ένα δίκτυο 138 προορισμών (29 εσωτερικού και 109 εξωτερικού) σε 44 χώρες, καθώς και στόλο 64 αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων τα ολοκαίνουρια AIRBUS A320 και A321 neo. Οι πρόσθετες πτήσεις κοινού κωδικού υπόκεινται στη λήψη εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ο κ. Adnan Kazim, Chief Commercial Officer της Emirates δήλωσε: «Αυτή η νέα συνεργασία με την AEGEAN μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες της Emirates πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες ελληνικές πόλεις μέσω της Αθήνας και σε ακόμη περισσότερους νέους ελκυστικούς προορισμούς που θα ακολουθήσουν. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την AEGEAN και να παρέχουμε στους ταξιδιώτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών, υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης σε ένα βελτιωμένο δίκτυο προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας στις απευθείας πτήσεις μας από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη και το αεροδρόμιο Νιούαρκ».

Ο κ. Roland Jaggi, Chief Commercial Officer της AEGEAN, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με την Emirates. Η συμφωνία αυτή για πτήσεις κοινού κωδικού επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυό της AEGEAN και προσφέρει στους επιβάτες μας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και περισσότερα οφέλη, ιδιαιτέρως για τα υπερατλαντικά τους ταξίδια. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία με μια από τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου και σε ακόμη περισσότερους νέους προορισμούς που θα ακολουθήσουν για τους επιβάτες μας».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ