Νέα
  • ΓΔ: 902.76 -0.05%
  • Τζίρος: 44,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σύνδεσμος ακτοπλόων: Να αναβληθεί η συζήτηση αλλαγής του κανονισμού για δρομολογήσεις πλοίων

Πηγή: Eurokinissi

Την αναβολή της συζήτησης στο Συμβούλιο των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που αφορά την προτεινόμενη αλλαγή του κανονισμού για τις δρομολογήσεις πλοίων, ζητά ο σύνδεσμος των ακτοπλόων.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει εισαχθεί προς συζήτηση την προσεχή Δευτέρα 29.8.2022. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ζητά με επιστολή του την αναβολή της συζήτησης και την «ουσιαστική διαβούλευση με ολοκληρωμένες και ώριμες κοινά αποδεκτές αρχές», προς την κατεύθυνση στήριξης του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού, καθώς και της ίσης και διάφανης μεταχείρισης.

Οι ακτοπλόοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο που έχει διαμορφωθεί από τη διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν έχει λάβει υπόψη, καμία από τις απόψεις και εισηγήσεις που έχουν υποβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια, και κάνουν λόγο για «στρέβλωση του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που διέπει την ελληνική ακτοπλοΐα, σύμφωνα με το υφιστάμενο ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ