Νέα

ΕΛΠΕ: Τι συμβολίζει η νέα ονομασία, HELLENiQ ENERGY - Ζήτημα ημερών η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελληνικά Πετρέλαια / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγή ονομασίας, αποτελέσματα - ρεκόρ, και ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών, φέρνει το υπόλοιπο του 2022 για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων. Τα ισχυρά αποτελέσματα αλλά και μέρος των εσόδων από την πώληση της θυγατρικής αφενός θα δώσουν ώθηση στο μέρισμα της χρήσης, αφετέρου όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης κατά την ενημέρωση των αναλυτών, θα χρηματοδοτήσουν επίσης την επιτάχυνση των επενδύσεων σε ΑΠΕ ώστε οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2025 και το 2030 (1 και 2 γιγαβάτ αντίστοιχα), να επιτευχθούν νωρίτερα.

Η νέα ονομασία των ΕΛΠΕ που προτείνεται και αναμένεται να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου είναι «HELLENiQ ENERGY». Συμβολίζει σύμφωνα με πηγές του ομίλου τη διατήρηση της ελληνοκεντρικής δραστηριότητας, την μετάβαση στην ευφυή ενέργεια και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων από τα πετρέλαια στην ενέργεια συνολικά. Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί και η νέα εταιρική ταυτότητα (λογότυπο) του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν το καλύτερο στην ιστορία του ομίλου ως αποτέλεσμα του συνδυασμού αυξημένης ζήτησης για καύσιμα και υψηλών περιθωρίων διύλισης. Τα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι τα διυλιστήρια Ελευσίνας και Ασπροπύργου ήταν εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα, για λόγους συντήρησης. Ο κ. Σιάμισιης προέβλεψε χρονιά - ρεκόρ για τον όμιλο σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται να επαναληφθούν οι επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου (συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη 535 εκατ. ευρώ, από 79 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 367 εκατ. από 7 εκατ. πέρυσι).

Ζήτημα ημερών η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Τέλος, για την ΔΕΠΑ Υποδομών η ολοκλήρωση της πώλησης στην Italgas φέρεται να είναι ζήτημα ημερών, μετά την εκπλήρωση του συνόλου των τυπικών προϋποθέσεων σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακήρυξη της ιταλικής εταιρείας ως προτιμητέου επενδυτή.

Πωλητής μαζί με τα ΕΛΠΕ, που κατέχουν το 35 % των μετοχών είναι το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το 65 % ενώ το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 733 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ