Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SingularLogic - Space Hellas - Top Vision: Σύμβαση για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Πελοποννήσου

Κτίριο της SIngularLogic
Κτίριο της SIngularLogic

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου «Αναβάθμιση της Ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου» μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της ένωσης εταιρειών SingularLogic - Space Hellas - Top Vision.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της και στην άμεση ενημέρωση των κινούμενων πολιτών σε αυτό, μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό ανέθεσε στην ένωση εταιρειών SingularLogic - Space Hellas - Top Vision, την υλοποίηση σχετικού έργου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν ο κ. Νίκας Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Μανωλόπουλος Πρόεδρος στη Space Hellas και στη SingularLogic και ο κ. Μαρούκλας Διευθύνων Σύμβουλος στην Top Vision.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας πληροφοριακών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, καθώς και των υποστηρικτικών συστημάτων Μετεωρολογικών Σταθμών, υψηλών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση και λειτουργία της διαχειριστικής Cloud πλατφόρμας, SenseOne IoT Platform η οποία μέσω της τεχνολογίας ΙοΤ θα παρακολουθεί και θα διαχειρίζεται τις πληροφοριακές πινακίδες, τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τη συντήρησή τους.

Παράλληλα θα συλλέγει τα δεδομένα από τις τρέχουσες μετεωρολογικές μετρήσεις και στη συνέχεια θα αποστέλλει αυτοματοποιημένα μηνύματα στις πληροφοριακές πινακίδες για προβλέψεις καιρού, την κατάσταση του οδοστρώματος, μηνύματα πολιτικής προστασίας αλλά και ενημερωτικού, τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης.

Η πλατφόρμα μπορεί να διασυνδεθεί και με τρίτα συστήματα για την περαιτέρω αξιοποίηση των δεδομένων και παρέχει ένα κεντρικό σημείο ελέγχου λειτουργίας και παρακολούθησης μέσω Dashboards πληροφόρησης, στο οποίο θα αποτυπώνεται η συνολική εικόνα των λειτουργιών του συστήματος με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η λειτουργική πολυπλοκότητα μεταξύ των σχετιζόμενων υπηρεσιών της περιφέρειας και να υποβοηθηθεί η λήψη αποφάσεων των υπευθύνων, βάσει δεδομένων πραγματικού χρόνου, για τη δημιουργία μετρήσιμου οφέλους για τους πολίτες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ