Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Jumbo: Ανοίγουν με click inside στην Αττική - Στροφή 180 μοιρών από τον Βακάκη

Η Jumbo σε ενημερωτικό σημείωμα, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της χθες αργά το βράδυ, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματά της σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside, με ραντεβού, ενώ όλα τα υπόλοιπα καταστήματα στην Ελλάδα θα λειτουργούν χωρίς ραντεβού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, τα καταστήματά μας στην ΑΤΤΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ & ΠΑΤΡΑ θα λειτουργούν με ραντεβού. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα Jumbo στην Ελλάδα θα λειτουργούν χωρίς ραντεβού. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι το ESHOP της ΚΥΠΡΟΥ έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά! Ευχαριστούμε πολύ!»

Στην Αττική η Jumbo διαθέτει τα περισσότερα καταστήματα, 23 τον αριθμό, ενώ δύο καταστήματα έχει στον δήμο Πατρέων και ένα κατάστημα έχει στη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της Jumbo κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown δεν λειτούργησε με το μοντέλο του click away, καθώς «δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές», σύμφωνα με τη διοίκηση, όταν την ίδια ώρα το ηλεκτρονικό κατάστημά της εμφάνιζε αρκετές φορές αδυναμία να υποστηρίξει τις αυξημένες παραγγελίες.

Τα κλειστά καταστήματα, τόσο το Πάσχα όσο και τα Χριστούγεννα, περίοδοι που η εταιρεία πραγματοποιεί το σημαντικότερο κομμάτι των πωλήσεων της, σε συνδυασμό με την υπολειτουργία του ψηφιακού καναλιού πίεσαν πρωτόγνωρα τα οικονομικά της μεγέθη, με το 2020 να κλείνει με πτώση του τζίρου κατά 18,2%.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις της υποχώρησαν, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019 κατά 54%, που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πωλήσεων για τον όμιλο, με το ρεκόρ να καταγράφεται τον Απρίλιο του 2020 (-86%).

Προφανώς το να κλείσουν για τρίτη φορά τα καταστήματα της Ελλάδας, έστω κι αν πρόκειται για το 50% του εγχώριου δικτύου (ο όμιλος αριθμεί 80 καταστήματα εκ των οποίων 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία 14 στη Ρουμανία) θα έκανε τις πληγές του 2020 ακόμη μεγαλύτερες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ