Νέα
  • ΓΔ: 1452.34 +0.37%
  • Τζίρος: 29,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Xiaomi: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να βγεί από την μαύρη λίστα των ΗΠΑ

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun / Πηγή: AP
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun / Πηγή: AP

Καταγγελία σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον κατά των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε η Xiaomi, επιδιώκοντας την άρση της εταιρείας από την αμερικανική «μαύρη λίστα» με τις εταιρείες που έχουν σχέσεις με τον κινεζικό στρατό.

Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ περιέλαβε στα μέσα Ιανουαρίου, όταν πρόεδρος ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, τη Xiaomi και οχτώ άλλες εταιρείες στη μαύρη λίστα, επιβάλλοντας στους Αμερικανούς επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές τους σε μία συγκεκριμένη προθεσμία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην καταγγελία της, που απευθύνεται στους νέους υπουργούς Αμυνας και Οικονομικών της κυβέρνησης Μπάιντεν -  τον Λόιντ Όστιν και την Τζάνετ Γέλεν -  η Xiaomi χαρακτήρισε την απόφαση «παράνομη και αντισυνταγματική» και δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία δεν ελέγχεται από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

«Οι περιορισμοί στις επενδύσεις θα προκαλέσουν «άμεση και  ανεπανόρθωτη βλάβη στη Xiaomi», τόνισε η μεγάλη κινεζική εταιρεία κινητών τηλεφώνων. Όπως τόνισε, το 75% των δικαιωμάτων ψήφων της έχουν οι συνιδρυτές της, Lin Bin και Lei Jun, χωρίς να υπάρχει ιδιοκτησία ή έλεγχος από άτομα ή φορείς που συνδέονται με τον στρατό.

Πρόσθεσε ότι σημαντικός αριθμός των μετόχων της είναι Αμερικανοί και σημείωσε ότι οι τρεις από τους δέκα μεγαλύτερους κατόχους κοινών μετοχών της είναι θεσμικοί επενδυτές των ΗΠΑ.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ