Νέα
  • ΓΔ: 903.45 +0.02%
  • Τζίρος: 43,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Performance Technologies: Πώς αύξησε τα κέρδη παρά την πτώση του τζίρου

Σημαντική αύξηση κερδών, παρά την υποχώρηση του κύκλου εργασιών, σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Performance Technologies.

Ειδικότερα, παρότι ο κύκλος εργασιών εμφάνισε πτώση κατά 9,3% (στα €17,46 εκατ.), τα μικτά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 25,1% (στα €6,18 εκατ.), τα EBITDA κατά 23,3% (στα €2,9 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη σε ποσοστό 25,1% (€1,98 εκατ.)

Σε σχέση με την εξέλιξη των μεγεθών, η εταιρεία παρατηρεί ότι την τελευταία διετία η τάση υιοθέτησης του cloud από επιχειρήσεις που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά γίνεται περισσότερο αισθητή και στην Ελλάδα. H αγορά λογισμικού με το subscription model, καθώς και υπηρεσιών παροχής υποδομών με το IaaS cloud model γνωρίζουν σημαντική αύξηση, ενώ σταδιακά μειώνονται οι αγορές hardware και software assets που εγκαθίστανται και λειτουργούν εντός του οργανισμού (on-premises).

Υψηλότερα περιθώρια

Η εισηγμένη υπογραμμίζει ότι πρωτοπορεί «στην δημιουργία και παροχή cloud services και managed services και βλέπουμε με ικανοποίηση τη θετική ανταπόκριση από τους πελάτες, και ότι τα έσοδα από αυτού του είδους τις υπηρεσίες αυξάνονται με έντονο ρυθμό. Ως επακόλουθο, τα έσοδα από πωλήσεις one-off λύσεων ιδιαίτερα όσο αφορά τα συστήματα υλικού (hardware) συρρικνώνονται. Η σημαντική αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους αλλά και των προ φόρων κερδών οφείλεται εν μέρει στο ότι τα cloud & managed services και enterprise software solutions έχουν πολύ υψηλότερο περιθώριο από τις παραδοσιακές one-off λύσεις».

Υπογραμμίζει ακόμη «τις ισχυρότερες σχέσεις που δημιουργούνται μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, και την αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων. Επίσης αυτή επιτρέπει αυξημένες επενδύσεις μας σε υποδομές για την κλιμάκωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αύξηση του αριθμού πελατών που εξυπηρετούνται, που οδηγεί σε οικονομίες κλίμακας και περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας».

Διεύρυνση της πελατειακής της βάσης

Η διοίκηση της εισηγμένης ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να επενδύει πόρους για να εξελίσσει τις τεχνολογικά προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά και για την ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά νέων ελκυστικών προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2022 προστέθηκαν στον υπάρχοντα κατάλογο των έργων managed services αναθέσεις συμβάσεων αξίας €1 εκατ. περίπου. Στις συμφωνίες που έκλεισαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο αναφέρονται ενδεικτικά αυτές με:

  • ELVAL
  • ΒΙΟΧΑΛΚΟ
  • THENAMARIS

Στοχεύει στη συνολική διαχείριση του IT

Η διοίκηση έχει ως στόχο να αναλαμβάνει ως managed service συνολική διαχείριση του ΙΤ περιβάλλοντος του κάθε πελάτη (όχι μόνο συγκεκριμένων λειτουργιών όπως το enterprise backup, το DR ή SecOps) και διαβλέπει στον τομέα αυτό μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία θα διεκδικήσει τη σύναψη τέτοιου είδους συμβάσεων, τόσο από τους υφιστάμενους μεγάλους πελάτες της, όσο και από νέο πελατολόγιο από το χώρο της ναυτιλίας, της ενέργειας και της βιομηχανίας.

Τι προσφέρει η εξαγορά της Adaptera

Τέλος, πρόσφατα η Performance Technologies ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της Adaptera έναντι €1,8 εκατ. Σύμφωνα με την εισηγμένη, Η σύμπραξη αυτή εξυπηρετεί το ευρύτερο πελατολόγιο στην Ελλάδα σε λύσεις και προηγμένες υπηρεσίες end-to-end service-aware και infrastructure monitoring, network monitoring και application performance monitoring.

Επιπλέον, δημιουργείται η μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη τεχνική ομάδα Ελλήνων μηχανικών στο συγκεκριμένο χώρο, με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που αξιοποιούν τεχνολογίες οίκων όπως: Micro Focus, Dynatrace, SolarWinds, Microsoft, ΙΒΜ, Netscout, ΙΧΙΑ, Zabbix, Nagios κ.ά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ