Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Click inside: Ζara και άλλες μεγάλες αλυσίδες μπαίνουν στη μάχη

click inside
Πηγή: Intimenews

Οι περισσότεροι ωστόσο - και κυρίως οι μικρότεροι - δεν περιμένουν να γίνουν θαύματα, καθώς κοινή εκτίμηση είναι πως όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα η κίνηση στα καταστήματα λιανικής πώλησης θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, όπως άλλωστε συνέβη και το Σάββατο, μέρα κατά την οποία η πτώση των πωλήσεων άγγιξε το 50%.

Ηδη από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή οι μεγάλες αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης, οι αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών οι οποίες διαθέτουν και τμήμα βιβλίων και χαρτικών, καθώς και τα εμπορικά κέντρα στην Αττική και στην Πάτρα αναρτούν στις ιστοσελίδες τους και στα social media ενημερώσεις προς το καταναλωτικό κοινό για την υπηρεσία click inside.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την αλυσίδα H&M, η οποία παροτρύνει τους καταναλωτές να καλέσουν χωρίς χρέωση στα καταστήματα της Αττικής και της Πάτρας για να κλείσουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους. Επίσης τα πολυκαταστήματα Attica στην Αθήνα έχουν λανσάρει την υπηρεσία click in shop fashion (επίσκεψη κατόπιν ραντεβού) για τα είδη ένδυσης και υπόδησης και επαναφέρουν το click away για τα είδη ομορφιάς και καλλυντικών.

Αντίστοιχα η αλυσίδα καλλυντικών Hondos ενημερώνει ότι τα καταστήματα Hondos Center Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Χαλκίδας λειτουργούν με τις υπηρεσίες click in shop (για ένδυση, υπόδηση, βιβλία και χαρτικά) και click away για τα υπόλοιπα είδη, η Public για τα καταστήματα των κόκκινων περιοχών πληροφορεί ότι το βιβλιοπωλείο είναι ανοιχτό με ραντεβού, το Πλαίσιο ότι από 30/01 το Click Away έρχεται ξανά στα καταστήματα Αθήνας και Πάτρας ενώ το χαρτοπωλείο παραμένει ανοιχτό για Click Inside με ραντεβού, ενώ το ΙΚΕΑ ενημερώνει πως τα καταστήματα IKEA Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Πειραιάς και το Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών IKEA Πάτρα θα παραμείνουν κλειστά.

Οι αγορές γίνονται μέσω του ΙΚΕΑ e-shop και της υπηρεσίας Click Away (για τα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός και Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών IKEA Πάτρα). Τα υπόλοιπα καταστήματα και Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ παραμένουν ανοιχτά. Το κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ Πειραιάς παραμένει κλειστό.

Κλειστά τα 7 από τα 21 καταστήματα Zara

Αντίθετα με την H&M και άλλες μεγάλες αλυσίδες ένδυσης, το μοντέλο της αλυσίδας Jumbo, που κλείνει τα καταστήματα του δικτύου της στις κόκκινες περιοχές, ακολουθεί και ο πολυεθνικός όμιλος Inditex (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home) για μέρος των καταστημάτων Zara στην Αττική.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Zara από τα 21 καταστήματα που διαθέτει η αλυσίδα στην Αττική μόνο τα 14 θα λειτουργούν και εκείνα μέσω της υπηρεσίας click away, δηλαδή παράδοση εκτός του καταστήματος και όχι με click inside (αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού) παρότι υπάρχει η δυνατότητα.

Από την άλλη, εντελώς κλειστά έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα μείνουν τα δύο μεγάλα καταστήματα Zara στην Ερμού, τα καταστήματα της Νέας Σμύρνης, της Γλυφάδας, της Νέας Ιωνίας (Ηρακλείου 297-299) και της Σταδίου 59, καθώς και το Zara που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall.

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα Zara ήταν από πλέον κερδισμένους των προηγούμενων δύο εβδομάδων όταν επαναλειτούργησαν τα φυσικά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ραντεβού μέσω του e-katanalotis

«Οι επιχειρήσεις μπορούν να καθορίζουν δωρεάν ραντεβού με τους πελάτες χρησιμοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα e-καταναλωτής της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» αναφέρει ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Και προσθέτει: «Οι καταναλωτές διασφαλίζουν με ένα κλικ τις αγορές και τις μετακινήσεις τους».

Τι δεν θα πουλάνε τα σούπερ μάρκετ στις κόκκινες περιοχές

Σε αντίθεση με τα προηγούμενη φορά που ίσχυσε το μοντέλο του click away, η νέα ΚΥΑ που καθορίζει τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 επιτρέπει στα σούπερ μάρκετ να πωλούν όλα τα προϊόντα bazaar (ρούχα, παπούτσια, βιβλία, έπιπλα, οικιακό εξοπλισμό, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κ.λπ.) εκτός από παιχνίδια. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται η  πώληση από καταστήματα τροφίμων παιχνιδιών κάθε είδους που εντάσσονται στον ΚΑΔ 47.65.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ