Νέα
  • ΓΔ: 816.68 -0.30%
  • Τζίρος: 44,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Edison: Βλέπει ενισχυμένη κερδοφορία για την Mytilineos σε βάθος 3ετίας - Επωφελείται από την ενεργειακή μετάβαση

Σημαντικά ενισχυμένη κερδοφορία για τα επόμενα τρία χρόνια (2022-24) αναμένει η Edison για την MYTILINEOS, αναθεωρώντας τις εκτιμήσεις της προς τα πάνω για τον ελληνικό όμιλο.

Πιο συγκεκριμένα oι αναλυτές της Edison ανεβάζουν την πρόβλεψή τους για το EBITDA της MYTILINEOS το 2022 κατά σχεδόν €150 εκατ., στα €664 εκατ., ενώ για το 2023 και 2024 αυξάνει τις προβλέψεις του κατά €60-70εκατ., στα €704 εκατ. και €738 εκατ. αντίστοιχα.

Τα ωφέλη από την ενεργειακή μετάβαση

Η Edison τοποθετεί τη MYTILINEOS μεταξύ των λίγων εκείνων εταιρειών που έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρονται από την Ενεργειακή Μετάβαση - κυρίως όσων αφορά στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου - καθώς και τη μετάβαση σε Βιώσιμες μορφές Ενέργειας και ως εκ τούτου εκτιμούν θα επωφεληθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ξεπερνούν με άνεση τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Σύμφωνα με το report της Edison, η MYTILINEOS έχει καταφέρει να εντάξει, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, σημαντικό αριθμό επενδύσεων που άπτονται της Ενεργειακής Μετάβασης και αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στην κερδοφορία της εταιρείας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ενέργειες αυτές ανά τομέα δραστηριότητας είναι:

  • Τομέας Μεταλλουργίας: η σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, στο ενεργειακό μείγμα του Τομέα, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οδηγώντας στο «Πρασίνισμα», και κατ’ επέκταση στη σημαντική αναβάθμιση του παραγόμενου αλουμινίου, τα επόμενα έτη
  • Τομέας Ενέργειας: η έγκαιρη ενσωμάτωση στο θερμικό της στόλο μίας εκ των πιο αποδοτικών θερμικών μονάδων παγκοσμίως, ταυτόχρονα με την επιτάχυνση της ανάπτυξης του σημαντικού Ελληνικού portfolio, των 2.4GW σε έργα ΑΠΕ, που κατέχει η εταιρεία
  • Τομέας RSD: η ανάπτυξη ενός ολοένα αυξανόμενου portfolio έργων ΑΠΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο που πλέον έχει φτάσει τα 6.2GW. Ο αναλυτής της EDISON αναμένει άμεση επίδραση των επενδύσεων του Τομέα RSD στα οικονομικά της MYTILINEOS, προβλέποντας, για το 2022, σχεδόν πενταπλασιασμό της κερδοφορίας του Τομέα, σε σχέση με το 2021, με το EBITDA του RSD να αγγίζει τα €100 εκατ.

Εξίσου σημαντικό, για την Edison, είναι το γεγονός πως η MYTILINEOS διατηρεί ένα πολύ ισχυρό ισολογισμό με μεγάλη ρευστότητα και χαμηλό δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία μπορεί άνετα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της τα επόμενα έτη, ενισχύοντας την πεποίθηση της EDISON, ότι η μετοχή της MYTILINEOS έχει τις προϋποθέσεις να βρεθεί σε νέα υψηλά το επόμενο διάστημα, με τον αναλυτή να δίνει τιμή-στόχο στα €27/μετοχή και upside πάνω από 85%, από τα σημερινά επίπεδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ