Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Σε Μπάκο – Καϋμενάκη το πρώτο πακέτο μετοχών από τους αδελφούς Καλλιτσάντση

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ
Ελλάκτωρ / Πηγή: ellaktor.com

Μεταβιβάστηκαν 25,6 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 11,94%. Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της αρχικής συμφωνίας του Ιανουαρίου και αφορά την απόκτηση ποσοστού 20,5822% τμηματικά.

Η μεταβίβαση αυτή ολοκληρώνει την πρώτη φάση της συμφωνίας, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2021, με την οποία οι δυο εφοπλιστές θα εξαγοράσουν το 20,5822% των μετοχών της Eλλάκτωρ από την Pemanoaro Ltd, για να προστεθεί στο ποσοστό 5,0002% που κατέχουν ήδη, με το ποσοστό τους να ανέρχεται συνολικά στο 25,5824%.

Υπολείπεται το υπόλοιπο 8,7% των μετοχών.

H εν λόγω εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη Γενική Συνέλευση της εταιρεία κατά την οποία με ισχυρές πλειοψηφίες, η ολλανδική Reggeborgh (με συμμάχους τους κ.κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο και Άγγελο Γιόκαρη) «εκθρόνισε» τον Σάκη Καλλιτσάντη και την ομάδα του και τοποθέτησε στη διοίκηση ένα νέο πενταμελές σχήμα, αποτελούμενο από τους Γιώργο Μυλωνογιάννη, Αρη Ξενόφο, Δημήτρη Κονδύλη, Κωνσταντίνο Τούμπουρο και Αθηνά Χατζηπέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη ΓΣ απορρίφθηκαν τα θέματα ένα και δύο της ημερήσιας διάταξης, τα οποία αφορούσαν στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων και στη συνέχεια σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 50,4 εκατ. ευρώ βάσει πρότασης του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. 

Ειδικότερα όπως είχε ανακοινωθεί από το προεδρείο υπέρ της πρότασης για μείωση μετοχικού κεφαλαίου ψήφισε το 11,03% των δικαιωμάτων ψήφου που συμμετέχουν στην ΓΣ, κατά ψήφισε το 88,37% και λευκό/αποχή το 0,6%. 

Το δεύτερο θέμα είχε απορριφθεί επίσης, καθώς υπέρ ψήφισε το 10,99% και κατά το 88,41% και λευκό/ αποχή 0,6%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ