Νέα

Apple: Υποχρεώνεται να αλλάξει τον φορτιστή για τα iPhone που πουλά στην ΕΕ

Πηγή: Apple
Πηγή: Apple

Η Apple θα πρέπει να αλλάξει τον φορτιστή για τα iPhone της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το φθινόπωρο του 2024 για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες που προβλέπουν μια ενιαία θύρα φόρτισης για τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η διάταξη, η οποία εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, είναι η πρώτη της μορφής αυτής στον κόσμο και πιθανόν θα ενισχύσει τον ρόλο της ΕΕ ως παγκόσμιου φορέα καθορισμού προτύπων για την τηλεφωνική τεχνολογία.

Οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν τις υποδοχές USB-C, οι οποίες χρησιμοποιούνται από συσκευές που βασίζονται σε Android,  το πρότυπο στην ΕΕ, αναγκάζοντας την Apple να αλλάξει τη θύρα φόρτισης για τα iPhone και άλλες συσκευές.

Αλλαγή και για τους φορτιστές για laptop από το 2026

Οι κανόνες θα ισχύουν επίσης για φορητούς υπολογιστές από το 2026, δίνοντας στους κατασκευαστές περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν, αν και πολλοί χρησιμοποιούν ήδη υποδοχές USB-C.

Η Apple αναμένεται ότι θα επηρεασθεί περισσότερο από τους μεγάλους παρόχους ηλεκτρονικών συσκευών σε Ευρωπαίους πελάτες, αν και οι αναλυτές λένε ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι θετικός εάν ενθαρρύνει τους αγοραστές να αγοράσουν τα νέα gadgets της αμερικανικής εταιρείας αντί για αυτά χωρίς USB-C.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών αυξήθηκαν την Τρίτη μετά την ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των προμηθευτών της Apple, STMicro και Infineon.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ