Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Δώρο Χριστουγέννων 2.000 σε κάθε εργαζόμενο

Πηγή: Eurokinissi

Δύο χιλιάδες ευρώ σε κάθε υπάλληλο ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τα Χριστούγεννα ως δώρο ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, μιλώντας χθες στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

«Θα δώσει συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία θα πάρουν Δώρο Χριστουγέννων, έπειτα από οκτώ χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», στο Open TV.

Μάλιστα, η δέσμευση του κ. Ξενοκώστα, είναι ανεξάρτητα από την εν αναμονή απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων.

Υπενθυμίζεται ότι με τη θετική ψήφο συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερψηφίσθηκε τέλη Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα».

Επί της αρχής και του συνόλου του νομοσχεδίου, «υπέρ» τάχθηκαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

Η σύγκλιση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε μετά την αποδοχή από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της τροπολογίας που κατέθεσε ως προαπαιτούμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο να υπάρξει ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το τελικό σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, πριν αυτό κατατεθεί στο δικαστήριο, όπως και να υπάρξει προσθήκη στο άρθρο 2 που νομοσχέδιου, που να αναφέρει πως οι απαιτήσεις των εργαζομένων «θα καταβληθούν εντός 120 ημερών από την οριστική και αμετάκλητη ημερομηνία των μεταβιβάσεων».

Το τροποποιημένο άρθρο 2 του νομοσχεδίου υπερψηφίσθηκε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών». Η βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση και την καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ