Νέα

Ελληνικός Χρυσός: Διπλή βράβευση στα Impact BITE Awards 2022 για τη συνεργασία με την COSMOTE

Ο Γεώργιος Μπαλτζής, Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα Σταθερής & Κινητής COSMOTE και ο ΙΤ Manager της Hellas Gold, Αργύρης Πατουσιάς

Με δύο βραβεία διακρίθηκε η Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο των φετινών Impact BITE Awards για το πρωτοποριακό ιδιωτικό δίκτυο κινητής που εγκατέστησε στο υπόγειο μεταλλείο της Ολυμπιάδας σε συνεργασία με την COSMOTE.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Campus Network», απέσπασε Gold βραβείο στην κατηγορία «Νέες τεχνολογικές τάσεις σε εφαρμογές & υπηρεσίες (Smart Factory)» και Silver βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογικές υποδομές & διοίκηση πληροφοριακών πόρων (Network & Communications)».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 04 Οκτωβρίου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο Οίνου Μάρκου στην Παλλήνη, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών από το χώρο των επιχειρήσεων, της αγοράς πληροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Campus Network επιλέχθηκε ως η βέλτιστη τεχνολογική λύση για τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300 μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περί τα 10 χλμ.

Με την καινοτόμο αυτή τεχνολογική εφαρμογή επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας ως στρατηγική προτεραιότητα για την Ελληνικός Χρυσός. Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος μέσω της αποτελεσματικότερης οργάνωσης των βαρδιών, της παραγωγής και της διαχείρισης του στόλου, ενώ παράλληλα, ξεκλειδώνουν μελλοντικά νέες δυνατότητες για την πλήρη ψηφιακοποίηση του μεταλλείου, με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών όπως, η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, η τηλεμετρία οχημάτων, ο αερισμός κατ’ απαίτηση (ventilation on demand), κα.

Ο Αργύρης Πατουσιάς, IT Manager της Ελληνικός Χρυσός, κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε ότι «σε μια εποχή που η επικοινωνία απαιτεί ταχύτητα και ανεμπόδιστη ροή, το να οραματιστείς ένα υπόγειο 4G δίκτυο, 300 μ. κάτω από τη γη που να εκτείνεται σε στοές μήκους 10 χλμ. αποτέλεσε για εμάς μια πραγματική πρόκληση. Επιλέξαμε ωστόσο να την υλοποιήσουμε, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας και παραγωγικότητας του υπόγειου μεταλλείου μας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό το έργο και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την COSMOTE, χωρίς την υψηλή τεχνογνωσία της οποίας θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί αυτό το ιδιαίτερα σύνθετο και πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ