Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alphabet: Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της μητρικής της Google

Alphabet / Πηγή: AP
Alphabet / Πηγή: AP

Υψηλότερα κέρδη του αναμενόμενου ανακοίνωσε η Alphabet για το δ' τρίμηνο του 2020, κατά κύριο λόγο χάρη στη βελτίωση των διαφημιστικών εσόδων και τις δραστηριότητες στο cloud.

Ειδικότερα - και σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα το Bloomberg - τα έσοδα προ φόρων ανήλθαν σε 46,43 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 44,55 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 22,30 δολάρια έναντι εκτίμησης για 15,57  δολάρια.

Συνολικά, τα έσοδα της μητρικής εταιρείας της Google για το εν λόγω τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση και τα έσοδα από διαφημίσεις κατά 21,8%.

Ιδιαίτερα σημαντική σύμφωνα με τους αναλυτές ήταν η συμβολή των δραστηριοτήτων στο cloud που απαρτίζεται από το Google Cloud Platform (GCP)  το οποίο αποτελείται από τις πραγματικές υπηρεσίες cloud computing της Google και το Google Workspace, το οποίο παλαιότερα ήταν γνωστό ως G Suite και περιλαμβάνει τα εργαλεία παραγωγικότητας και συνεργασίας της εταιρείας.

Τα έσοδα τριμήνου αυτού του κομματιού ανήλθαν σε 3,81 δισ. δολάρια, ενώ σε ετήσια βάση σε 13,05 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η Alphabet προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτό το κομμάτι, έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών της, Amazon AWS και Microsoft Azure.

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η εταιρεία ανακοίνωσε και τη σημαντική συνεργασία της με τη Ford, αποκαλύπτοντας ότι το Google Cloud Platform θα λειτουργεί ως ο προτιμώμενος πάροχος υπηρεσιών cloud της αυτοκινητοβιονηχανίας. 

Στο μεταξύ, η Alphabet βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγή για μονοπωλιακές πρακτικές που υποβλήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, στην οποία το Δεκέμβριο προστέθηκν και δύο αγωγές από ομάδες γενικών εισαγγελέων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ