Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Grant Thornton: Υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Grant Thornton στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών που διασφαλίζουν την ισότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Grant Thornton στην Ελλάδα, Βασίλη Καζά, της partner και επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, Κατερίνας Κουλούρη, του προέδρου του ΚΕΑΝ και ιδρυτή της χάρτας διαφορετικότητας, Σταύρου Μηλιώνη, και της υπεύθυνης επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, Κατερίνας Ψύχα.

Η χάρτα διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η χάρτα.

Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η χάρτα διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Ο Βασίλης Καζάς, διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, με αφορμή την υπογραφή της χάρτας διαφορετικότητας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε τη χάρτα διαφορετικότητας, δείχνοντας στην πράξη τη βούληση μας για τη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Η Grant Thornton θα συνεχίσει και στο μέλλον να υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση την ίδια εταιρική κουλτούρα, έχοντας ως κύρια και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της τον πλήρη σεβασμό προς όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την καθολική εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμών και διακρίσεων».

Ο Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Η Grant Thornton, μία επιχείρηση που έχει επενδύσει στην έμπρακτη προώθηση πρακτικών και πρωτοβουλιών με στόχο την ισότητα των φύλων, υπέγραψε τη χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να υποδεχόμαστε επιχειρήσεις που εστιάζουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, όχι μόνο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ