Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εργα ΣΔΙΤ: Νέος διαγωνισμός για 4 φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Σε πορεία υλοποίησης και δημοπράτησης μπαίνει ακόμα ένα έργο ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες σε Πανεπιστήμιο της χώρας. Μετά τη Θράκη, την Κρήτη και τη Θεσσαλία, έρχεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να βάλει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή τριών φοιτητικών εστιών σε Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και νέο πολυδύναμο συνεδριακό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης.

Το έργο εγκρίθηκε πριν από μερικές ημέρες από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και έχει ως Φορέα Υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η δημοπράτηση του έργου θεωρείται θέμα χρόνου με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εξυπηρετεί 41.000 φοιτητές, ενώ η έλλειψη ιδιόκτητων εστιών καθώς και η διασπορά των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθιστούν προβληματική τη λειτουργία και αυξάνουν το λειτουργικό κόστος του Πανεπιστημίου.

Πού θα κατασκευαστούν οι φοιτητικές εστίες

Αναλυτικότερα, οι φοιτητικές εστίες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 750 φοιτητές μοιράζονται ως εξής: Εστία για 350 φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, για 150 στη Φλώρινα, για 150 στην Καστοριά και για 100 στην Πτολεμαΐδα. Ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή ενδιαφερόμενων επενδυτών με βάση την εμπειρία που ήδη υπάρχει από άλλους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες.

Στη σύμβαση ΣΔΙΤ περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση, η κατασκευή, η λειτουργία, η τεχνική διαχείρισης και οι υπηρεσίες φύλαξης-καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων στις 4 πόλεις.

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «το εγκεκριμένο πρόγραμμα νέων κτιριακών έργων συνολικού προϋπολογισμού 67,5 εκατ. ευρώ, αποτέλεσε μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της στρατηγικής ανάπτυξης του Ιδρύματος, ως σύγχρονου ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και θα ενισχύσει σημαντικά την οργάνωση και λειτουργία του στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία που έχει εισέλθει».

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η δημιουργία υψηλού επιπέδου κτιριακών υποδομών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:

  • συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πανεπιστημιακής κοινότητας,
  • ανταποκρίνεται στις ανάγκες αύξησης του αυξανόμενου αριθμού των εισακτέων φοιτητών,
  • καλύπτει τις ανάγκες διαμονής και σίτισης των δικαιούχων φοιτητών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Πανεπιστημίου, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κατακερματισμό των σημερινών δομών,
  • διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση φοιτητών με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες,
  • εξασφαλίζει την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από τη μείωση του αριθμού των μισθώσεων χώρων και των επιδομάτων στέγασης.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ