Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μονεμβασιώτης: Πώς έκαψε 6 εκατ. για να σώσει τη ΒΕΝΕΤΗ - Φόβοι για μαζικά λουκέτα στην εστίαση

Μονεμβασιώτης
Πηγή: Intime

Η Βενέτης, συμπληρώνει φέτος 73 χρόνια λειτουργίας στην αγορά, και επιδιώκει με δυναμικές επιχειρηματικές κινήσεις και είσοδο σε νέες αγορές να αφήσει πίσω της το 2020, χρονιά κατά την οποία κατέγραψε μείωση τζίρου 24% και απώλεια του 61% της κερδοφορίας της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, πρόεδρος της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου της εταιρείας για την παρουσίαση του αναπτυξιακού της προγράμματος για το 2021, η εταιρεία «είδε» τα ταμειακά διαθέσιμα της να μειώνονται κατά 79% από 7,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 σε 1,6 εκατ. ευρώ στις 31/12/2020, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά 48%.

Το πόσο «μαύρη» ήταν η προηγούμενη χρονιά συνολικά για την εστίαση, η οποία μένει κλειστή εδώ και τρεις μήνες αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι η Βενέτης αναγκάστηκε να «κάψει» περί τα 6 εκατ. ευρώ από το ταμείο της για να κρατήσει ζωντανό το δίκτυο των καταστημάτων της και να μην προχωρήσει σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών. Μάλιστααπαντώντας σε σχετική ερώτηση του imerisia.gr, ο κ. Μονεμβασιώτης, τόνισε πως «μετά από δύο χρόνια θα επανακάμψει ο κλάδος της εστίασης στα επίπεδα του 2019, δηλαδή όσοι έχουν απομείνει».

Ο κ. Μονεμβασιώτης σημείωσε ότι συμμερίζεται την πρόβλεψη της ΓΣΕΒΕΕ για ενδεχόμενο λουκέτο στις μισές επιχειρήσεις του κλάδου και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε βέβαια ότι η επανάκαμψη εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας και το πρόγραμμα του εμβολιασμού, ενώ ανέφερε και άλλους παράγοντες, εκτός της υγειονομικής κρίσης, που μπορεί να επηρεάσουν την επαναφορά στην κανονικότητα, όπως η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών κ.λπ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ