Νέα
  • ΓΔ: 929.9 +1.78%
  • Τζίρος: 38,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΤΑ: Εθελουσία για 2.000 εργαζόμενους - Στις 70.000 ευρώ η μέση αποζημίωση

ΕΛΤΑ / Πηγή: Intime
ΕΛΤΑ / Πηγή: Intime

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου των ΕΛΤΑ, με στόχο την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων.

Πηγές των Ελληνικών Ταχυδρομείων σημειώνουν ότι πρόκειται για το ευνοϊκότερο πρόγραμμα των τελευταίων ετών που έχει πραγματοποιηθεί από δημόσια επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, παρεχόταν εφάπαξ αποζημίωση ύψους 35.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία ή κοινωνικά κριτήρια. Αντίθετα στα ΕΛΤΑ, προβλέπεται διπλάσια παροχή ανά εργαζόμενο με μέσο ύψος αποζημίωσης που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των ΕΛΤΑ προβλέπει καταβολή μισθών έως και 4 ετών που θα φτάνουν έως και τα 95.000 ευρώ, κοινωνικά κριτήρια που καλύπτουν ανήλικα τέκνα, τέκνα ΑΜΕΑ, καθώς και πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη. Ουσιαστικά η αποζημίωση έχει οριστεί κατ΄ ελάχιστον στα 30.000 ευρώ μικτά με πλαφόν τα 95.000 εκτός των περιπτώσεων, στις οποίες προκύπτει περαιτέρω ενίσχυση από τα οικονομικά κίνητρα που αφορούν τα τέκνα Επιπλέον, στον υπολογισμό της αποζημίωσης συμπεριλαμβάνονται όλα τα επιδόματα και γίνεται με βάση τους μισθούς του Δεκεμβρίου 2020, που μεσοσταθμικά είναι μεγαλύτεροι κατά 8% έναντι της νέας ΣΣΕ που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ