Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Amazon: Τζίρος άνω του 1 δισ. την ημέρα - Απόλυτη κυρίαρχος της αγοράς

Amazon / Πηγή: AP
Amazon / Πηγή: AP

Χρονιά ορόσημο ήταν το 2020 για την Amazon, καταγράφοντας για κάθε μία ημέρα της χρονιάς που πέρασε έσοδα 1 δισ. δολαρίων! Αυτό προκύπτει από  τα οικονομικά μεγέθη του δ΄τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα ετήσια έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 386 δισ. δολάρια, αναδεικνύοντας τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου σε κυρίαρχο της αγοράς και φυσικά σε «αγαπημένο παιδί» της Wall Street.

Η μοναδική άλλη εταιρεία που έχει να επιδείξει μέσες ημερήσιες πωλήσεις της τάξεως του 1 δισ. δολαρίων είναι η εμπορική αλυσίδα Walmart, ενώ ένα αντίστοιχο ρεκόρ στο παρελθόν έχει σημειώσει μόνο η Exxon Mobil.

Εκτός από την παραδοσιακά ισχυρή αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων στα τέλη κάθε έτους, τα αποτελέσματα της εταιρείας ευνοήθηκαν σαφέστατα από τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία, η οποία επιτάχυνη την μακροχρόνια μετάβαση του λιανεμπορίου στη ψηφιακή εποχή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 44% κατά το δ΄τρίμηνο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα χρονιά τα 100 εκατ. δολάρια.

Τα θεαματικά αυτά αποτελέσματα αντισταθμίστηκαν από την είδηση της αποχώρησης του Τζεφ Μπέζος από την κεφαλή της εταιρείας, με αποτέλεσμα την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 0,3% στα 3.370 δολάρια.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η αξία των μετοχών της εταιρείας εκτινάχθηκε κατά 70%. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ