Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PayPal: Εκρηκτική ανάπτυξη με ρεκόρ ψηφιακών συναλλαγών και πληρωμών

PayPal / Πηγή: AP
PayPal / Πηγή: AP

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της PayPal Holdings, καθώς η στροφή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω της πανδημίας, οδήγησε σε επίπεδα ρεκόρ τον όγκο πληρωμών, σε επίπεδο τριμήνου αλλά και σε ετήσια βάση.

Το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο ευοίωνο για την PayPal που αναμένει αύξηση των ενεργών χρηστών της τουλάχιστον κατά 50 εκατ. για το τρέχον έτος, και αύξηση των εσόδων της στα 25,5 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για αύξηση 21,4 δισ. δολαρίων.

«Στην αρχή της πανδημίας, οι καταναλωτές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων δεν είχαν άλλη επιλογή από την πραγματοποίηση των αγορών τους μέσω του διαδικτύου» όπως επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της PayPal, Νταν Σούλμαν.

«Η μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών δηλώνει πλέον ότι μετά την πανδημία, θα εξακολουθήσει να κάνει διαδικτυακά τις αγορές της στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα, επειδή είναι πιο πρακτικό, πιο εύκολο και κερδίζουν χρόνο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Το 2020, λόγω της πανδημίας, η PayPal ακατέγραψε το καλύτερο ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμά της, διαχειριζόμενη διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές ύψους 936 δισ. δολαρίων!

Παράλληλα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές που επεξεργάστηκε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 39% και διαμορφώθηκαν στα 277,1 δισ. δολάρια,  με τους ενεργούς χρήστες να ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ