Νέα
  • ΓΔ: 1419.25 -0.07%
  • Τζίρος: 101,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intrakat: Eκτακτη γενική συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκ. ευρώ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία έχει οριστεί για τις 14 Νοεμβρίου 2022, αποφάσισε να προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat, με στόχο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους - ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχήςτους, να τοποθετηθούν.

Αναλυτικότερα, το ΔΣ της Intrakat προτείνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι και του ποσού των 100 εκατ. ευρώ και την έκδοση μέχρι και 85.470.086 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 1,17 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 1,13878275664266 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα επιταχύνουν το επενδυτικό πλάνο του ομίλου Intrakat, εξυπηρετώντας σημαντικές ευκαιρίεςπου αφορούν στους πέντε στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης: νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, έργα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και νέες επενδύσεις σε real estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ ως ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Η Intrakat διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο, κορυφαίο Όμιλο με μακρόπνοη προοπτική. Έχουμε έντονο αναπτυξιακό προσανατολισμό, προχωράμε δυναμικά και αποφασιστικά στον μετασχηματισμό της εταιρείας και διαμορφώνουμε μια στέρεη και βιώσιμη κεφαλαιακή δομή, η οποία θα μάς επιτρέψει να διερευνήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες για εξαγορές στους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας» και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να επανατοποθετήσουμε τον όμιλο τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δημιουργώντας έναν δυνατό περιφερειακό παίκτη με ισχυρό επιχειρηματικό αποτύπωμα».

Η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι οι νέοι κύριοι μέτοχοι θα συμμετέχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα η σημαντική έκπτωση (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 21/10/22) στην τιμή απόκτησης κάθε νέας μετοχής και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καθιστά ξεκάθαρη την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να δώσει σε όλους τους παλαιούς μετόχους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ