Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Shell: Υπερδιπλάσια κέρδη στο γ' τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι - Αύξηση μερίσματος 15%

Η Shell ανακοίνωσε κέρδη 9,45 δις. δολαρίων για το γ’ τρίμηνο, υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με αυτά του προηγούμενου τριμήνου.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός κατέγραψε κέρδη 4,1 δις. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2021 και 11,5 δις. δολαρίων στο β’ τρίμηνο του 2022.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα ανά μετοχή κατά περίπου 15% για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, το οποίο θα καταβληθεί τον Μάρτιο του 2023, καθώς και ότι θα προωθήσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Η μετοχή της Shell έχει αυξηθεί 41% από την αρχή του έτους. Τα κέρδη της έφθασαν σε ύψος ρεκόρ στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, χάρη στην αύξηση των τιμών των καυσίμων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα στον μήνα, πάντως, η Shell προειδοποίησε ότι τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και χημικών και οι χαμηλότερες συναλλαγές σε φυσικό αέριο είναι πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ