Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Credit Suisse: Ζημιές 4 δισ. φράγκων στο γ΄τρίμηνο - Προχωρά σε αναδιάρθρωσή της

Πηγή: Credit Suisse Group

Μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ζημιές κατέγραψε η Credit Suisse για το γ’ τρίμηνο καθώς ανακοίνωσε μία στρατηγική αναδιάρθρωσή της.

Η τράπεζα, που αντιμετωπίζει προβλήματα, σημείωσε καθαρές ζημιές 4,034 δις. ελβετικών φράγκων έναντι ζημιών 567 εκατ. φράγκων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο γ’ τρίμηνο του 2021, η ελβετική τράπεζα είχε ανακοινώσει κέρδη 434 εκατ. φράγκων.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι ζημιές αντανακλούν μία απομείωση της τάξης των 3,655 δις. φράγκων που έχει σχέση με την «επανεκτίμηση των αναβαλλόμενων φορολογικών assets στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής αναθεώρησης».

Μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση

Πιεζόμενη από τους επενδυτές, η Credit Suisse ανακοίνωσε μία μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη χαμηλή απόδοση της επενδυτικής τράπεζας της και μετά από μία σειρά δαπανών για δικαστικές διαμάχες που έπληξαν τα κέρδη της.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ούλριχ Κέρνερ, δήλωσε στο CNBC ότι η αναθεώρηση της στρατηγικής αποτελεί την αρχή «του μετασχηματισμού σε μία νέα Credit Suisse».

Ειδικότερα, η τράπεζα δεσμεύτηκε να αναδιαρθρώσει ριζικά την επενδυτική της τράπεζα για να μειώσει σημαντικά την έκθεσή της σε ριψοκίνδυνα assets, βάσει των οποίων προκύπτουν οι κεφαλαιακές ανάγκες της.

Σκοπεύει, επίσης, να μειώσει το κόστος λειτουργίας της κατά 15% έως το 2025.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ