Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fourlis: Γιατί επενδύει 11 εκατ. ευρώ στα logistics των αθλητικών ειδών

Logistics
Πηγή: Pexels

Ο όμιλος Fourlis, συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού του πλάνου, ανέθεσε στην αυστριακή εταιρεία Knapp AG την υλοποίηση επένδυσης σε Logistics, για τις ανάγκες του κλάδου αθλητικών ειδών (Intersport – The Athlete’s Foot).

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στο ακίνητο του ομίλου στα Οινόφυτα Βοιωτίας και αφορά υψηλής τεχνολογίας αυτοματοποιημένο εξοπλισμό για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών, τόσο προς τα φυσικά καταστήματα όσο και προς τους καταναλωτές των ηλεκτρονικών καταστημάτων (Eshop) της Intersport και Athlete’s Foot σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Το σύστημα παρέχει μέγιστη ευελιξία ως προς την επεξεργασία άμεσης αναπλήρωσης αποθεμάτων και ηλεκτρονικών παραγγελιών.

«Η αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουμε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας μας και η διαθεσιμότητα των πιο σύγχρονων τεχνολογιών ήταν καθοριστικής σημασίας για να επιλέξουμε και πάλι την Knapp», ανέφερε ο Ανέστης Παρταλίδης, CEO της Trade Logistics.

«Μαζί με την Trade Logistics, έχουμε αναπτύξει έναν εξατομικευμένο σχεδιασμό που προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες του omnichannel και της αγοράς», τονίζει ο Sven Waldhaus, Διευθυντής της Mobile Subsidiary Knapp AG, προσθέτοντας πως «το σύστημα προσφέρει μέγιστη ευελιξία κατά την επεξεργασία απρόβλεπτων αναπληρώσεων και παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου».

Το σύστημα των Αυστριακών

Με το δυναμικό σύστημα OSR Shuttle Evo της Knapp, μια αυτοματοποιημένη αποθήκη σχεδιασμένη για χρήση ως σύστημα αποθήκευσης και παραλαβής, τόσο οι παραδόσεις στα καταστήματα όσο και οι παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να πραγματοποιηθούν από μια κεντρική αποθήκη.

Το OSR Shuttle Evo τροφοδοτεί τους υπερσύγχρονους εργονομικούς σταθμούς Pick-it-Easy, χρησιμοποιώντας την αρχή "goods-to-person", με κάθε σταθμό εργασίας να έχει πρόσβαση σε όλα τα βήματα. Αυτό διευκολύνει την προσαρμογή στις συχνές αλλαγές των παραγγελιών και στον προγραμματισμό του προσωπικού.

Η Knapp είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες αυτοματισμού intralogistics και logistics, προσφέροντας αποτελεσματικές, ασφαλείς και οικονομικές λύσεις αυτοματισμού για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Asos, Boots, John Lewis, Parfums Christian Dior και Zalando

Η Trade Logistics

Η επένδυση συνολικού προϋπολογισμού ύψους 11 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από την Trade Logistics ΑΕΒΕ, θυγατρική του Ομίλου. Η έναρξη λειτουργίας της νέας επένδυσης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με την μεταφορά των πρώτων μηχανημάτων, έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

Το 2015 η πρώτη συνεργασία

Ο CFO της Fourlis, Γιώργος Αλεβίζος, τόνισε στην imerisia.gr ότι «με την αυστριακή Knapp έχουμε συνεργαστεί και πριν από μερικά χρόνια. Η αποθήκη μας στο Σχηματάρι φιλοξενούσε αρχικά την δραστηριότητα των IKEA. Το 2015 κάναμε την πρώτη μας συνεργασία με την Knapp, το οποίο αφορούσε την εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Intersport στην Ελλάδα».

Ο κ. Αλεβίζος προσθέτει ότι πρόκειται για επενδύσεις οι οποίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, απλά τις επιτάχυνε η πανδημία, «ο προγραμματισμός της επόμενης ημέρας ήρθε νωρίτερα».

Στα Οινόφυτα η Intersport – Στο Σχηματάρι το IKEA

Σε γενικές γραμμές, στόχος του ομίλου είναι να φύγουν τα logistics για το Intersport από το Σχηματάρι και να μεταφερθούν στα Οινόφυτα - στη δεύτερη αποθήκη όπου χρησιμοποιούνταν παλιότερα για την χονδρική ηλεκτρικών ειδών - όπου σήμερα ένα μέρος του ακινήτου χρησιμοποιείται από την εταιρεία Delatolas, η οποία είναι και συνεργάτης του ομίλου.

Και αυτό επειδή, όπως τονίζει ο κ. Αλεβίζος, η Intersport απαιτεί διαφορετική διαχείριση handling σε σχέση με τα IKEA, καθώς δεν χρειάζεται τους χώρους και τα ύψη που χρειάζονται τα έπιπλα.

Η αποθήκη στο Σχηματάρι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δικτύου των IKEA, το οποίο αναμένεται να μεγαλώσει αρκετά τα επόμενα χρόνια με την προσθήκη των μικρών και των μεσαίων καταστημάτων.

Το πλάνο των μικρομεσαίων IKEA

Υπενθυμίζεται ότι το πλάνο πενταετίας του ομίλου κάνει λόγο για δημιουργία 5 μεσαίων και 10 μικρών καταστημάτων IKEA. Πέρυσι λειτούργησε το πρώτο μεσαίο κατάστημα του ομίλου (8.000 τ.μ.) στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και το πρώτο μικρό στην Ελλάδα (1.850), στον Πειραιά, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν πριν από λίγες ημέρες με καθυστέρηση ενός τριμήνου περίπου λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Για τη φετινή χρονιά το σχέδιο κάνει λόγο για 3 νέα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουλγαρία (Σόφια), ενώ το 2022 μπαίνουν στο κάδρο και άλλες μεγάλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ