Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΒΕΑ - Export Credit Greece: Συνεργασία για την ενίσχυση των εξαγωγών και των ελληνικών επιχειρήσεων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, Γρηγόρης Σταματόπουλος, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ.

Η Export Credit Greece, αποτελεί τον διάδοχο του ΟΑΕΠ που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να προχωρήσουν στη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, σε συμπράξεις για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενδυνάμωση των ελληνικών εξαγωγών και επιχειρήσεων καθώς και στη διασύνδεση των φορέων και επιχειρήσεων που συνθέτουν το οικοσύστημα των ελληνικών εξαγωγών.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου, η Κουνενάκη-Εφραίμογλου δήλωσε: "Το ΕΒΕΑ θα σταθεί χρήσιμος συμπαραστάτης και αμέριστος υποστηρικτής στις δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, που συνεχίζει την αποστολή του ΟΑΕΠ, με ακόμη ισχυρότερα μέσα. Εκπροσωπούμε τις 120.000 επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και έχουμε πλήρη επίγνωση της επιτακτικής ανάγκης για τη συνέχιση του εκσυγχρονισμού τους, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, που σχεδόν νομοτελειακά συνεπάγεται την υιοθέτηση στόχων, πρακτικών και δράσεων που είναι εξωστρεφείς.

Όπως δείχνει η σημερινή υπογραφή μνημονίου, η Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων έχει σαφή βούληση, ξεκάθαρη αποστολή, ισχυρή διάθεση για συνεργασίες.Από την πλευρά μας, για το ΕΒΕΑ, η συστηματική ενημέρωση των μελών μας για τις υπηρεσίες και δράσεις της ΕΕΕΠ είναι μία από τις προτεραιότητες μας. Οι ευρύτεροι στόχοι μας, λοιπόν, ως ΕΒΕΑ και ΕΕΕΠ συμπίπτουν. Οι ρόλοι μας είναι διαφορετικοί - κι έτσι πρέπει να είναι. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε σήμερα αντανακλά αυτό ακριβώς: τη σύμπνοια του σκοπού και την κοινή προσπάθεια για την υλοποίησή του - ο κάθε φορέας από την πλευρά του και οι δύο μαζί, ώστε να επισημαίνουμε τα προβλήματα από κοινού, να αναζητούμε λύσεις και να αξιοποιούμε νέες ευκαιρίες".

Ο κ. Σταματόπουλος υπογράμμισε: "…Εισάγουμε νέα προϊόντα και χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσω της συνεργασίας μας με το ΕΒΕΑ, που είναι το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, θα έχουμε τη δυνατότητα παρουσιάσουμε αυτά τα προϊόντα, να δείξουμε ποιες είναι οι δυνατότητες του νέου οργανισμού και μαζί να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη των εξαγωγών της χώρας".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ